Vijesti / Društvo

DAROVITI OSNOVNOŠKOLCI Šprajc dolazi na okrugli stol u Elektrostrojarsku školu

DAROVITI OSNOVNOŠKOLCI Šprajc dolazi na okrugli stol u Elektrostrojarsku školu

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos objavio je danas da je dogovorena suradnja škole i novinarske zvijezde Zorana Šprajca, urednika i voditelja emisije RTL Direkt.

- Dogovorili smo suradnju na projektu Daroviti osnovnoš[email protected] fabrikacija. Uskoro u Varaždinu (Elektrostrojarska škola) događanje (panel, okrugli stol) sa Zoranom Šprajcom u glavnoj ulozi - najavio je ravnatelj na društvenim mrežama.

Projekt Daroviti osnovnoš[email protected] fabrikacij ima za cilj unaprijediti kapacitete Elektrostrojarske škole i ključnih dionika na županijskoj razini vezane uz didaktičko-metodičke pristupe u radu s darovitim učenicima viših razreda osnovnih škola iz Varaždinske županije.

Koncept koji stoji u temelju te ideje je 'laboratorij digitalne fabrikacije' – multidisciplinaran odgojno-obrazovni sadržaja za darovite učenike koji će primarno povezivati područja 2D/3D dizajna, programiranja, elektronike i robotike.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020., u okviru instrumenta Poziv na dostavu projektnih prijedloga Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

Ciljane skupine projekta su motivirani učenici i učenice čiji se talent ovim projekt nastoji maksimalno iskoristiti.

Projekt će se provesti u OŠ Tužno i OŠ Sračinec, čiji će učenici dolaziti do gotovih rješenja vezanih uz programiranje, elektroniku i robotiku.

Dio novaca namijenjenog projektu, oko 60 tisuća kuna, izdvojit će se na 3D printer, 3D skener i stroj za izradu tiskanih pločica koji će stići u OŠ Tužno i OŠ Sračinec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!