Vijesti / Društvo

ZA ŽIVOT Počelo bdijenje u Varaždinu: 'Molitvom želimo zaustaviti pobačaj!'

ZA ŽIVOT Počelo bdijenje u Varaždinu: 'Molitvom želimo zaustaviti pobačaj!'

Građani okupljeni u incijativi '40 dana za život' od danas, 27. rujna, ponovno su započeli s 40-dnevnim bdijenjem ispred ulaza u varaždinsku bolnicu, koje će trajati do 5. studenog. Varaždin se time priključio i ostalim hrvatskim gradovima u kojima djeluje ova incijativa.

- Svaki dan ćemo se sastajati u jutarnjim satima od 8 do 10 sati, a cilj je senzibilizirati javnost i upoznati s problemom pobačaja, otvoriti to pitanje. Molitvom želimo zaustaviti pobačaj, a uvjereni smo da to možemo - započela je Ivančica Milovec, voditeljica inicijative '40 dana za život' u Varaždinu, dodavši kako se ne boje eventualne osude javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne bojimo se loših reakcija jer su nas prolaznici do sad čak i podržali, a ne osuđivali. Ovdje okupljeni teže krajnjem cilju - borbi za život, ostvarenju prava nerođenog djeteta na život.

Osim molitve u jutarnjim satima, u petak, 29. rujna, u 15.30 sati ispred bolnice dolazi nacionalni tim iz Zagreba koji podržava ovu inicijativu, a u sklopu boravka u Varaždinu predstavit će knjigu '40 dana za život'.

- U knjizi su svjedočanstva i 'plodovi' ove inicijative, iskustva 46 žena koje su se obratile voditeljima inicijative i rekle kako su upravo zbog molitelja odlučile roditi dijete - rekla je Milovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci