Vijesti / Društvo

Za projekt Elektrostrojarske škole odobreno skoro milijun kuna iz EU fonda!

Za projekt Elektrostrojarske škole odobreno skoro milijun kuna iz EU fonda!

Projekt Elektrostrojarske škole pod nazivom 'Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost - integrativno poučavanje financijske i drugih pismenosti' je uspješno prošao fazu procjene kvalitete te je odobren za financiranje u okviru Europskog socijalnog fonda u iznosu od 995.527,69 kuna.

Osnovna svrha projekta je unaprijediti kapacitete i međusektorsku suradnju Elektrostrojarske škole i Osnovne škole Tužno za integrativno poučavanje financijske i drugih pismenosti u okviru školskog kurikuluma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projektni partneri su Osnova škola Tužno, Mari d.o.o. (tvrtka iz Varaždina čija je osnovna djelatnost pružanje kompletnog paketa usluga s područja računovodstva, poreznog i kreditnog savjetovanja te izrade ekonomskih i financijskih analiza/izvještaja), SVIMA (udruga sa sveobuhvatnim iskustvom u razvoju programa za jačanje ključnih kompetencija djece i mladih u okviru izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja/neformalnog obrazovanja).

Na temelju međusektorske suradnje, u okviru projekta razradit će se i pilotirati novi kurikulum s (radnim) nazivom 'Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost' za obrazovne cikluse od IV. razreda osnovne škole do I. razreda srednje škole.

Novi kurikulum bit će zasnovan na integrativnom poučavanju financijske pismenosti s elementima: čitalačke pismenosti, medijske pismenosti te prirodoslovne pismenosti kroz poveznicu s elementima održivog razvoja (energetska učinkovitost, uštede u kućanstvu, racionalno postupanje s otpadom, uporaba iskorištenih materijala, održivi izvori energije, pametni gradovi/pametne lokalne zajednice, zeleno gospodarstvo/cirkularna ekonomija i slično).

Prije same razrade novog kurikuluma, nastavno osoblje Elektrostrojarske škole i Osnovne škole Tužno unaprijedit će svoje kompetencije.

Za potrebe izvedbe novog kurikuluma, ciljano će se izraditi i nastavni materijali u e-obliku te Otvoreni digitalni repozitorij koji će omogućiti sustavno upravljanje objavljivanja, pristupa i pohrane nastavnih e-materijala i radova učenika.

U zadnjoj fazi provedbe projekta, novi kurikulum pilotirat će se na sljedeće načine: u Elektrostrojarskoj školi kroz pilot-fakultativni predmet za učenike I. razreda srednje škole; u Osnovnoj školi Tužno kroz izvannastavne aktivnosti za učenike od IV.-VIII. razreda osnovne škole; putem terenske/iskustvene nastave na otoke Visu koja će biti organizirana za učenike Elektrostrojarske škole i Osnovne škole Tužno – izvedba iste nastave bit će zasnovana na međusektorskoj suradnji i konkretnim primjerima održivog razvoja otoka Visa (u poučavanju će sudjelovati stručnjaci iz udruge SVIMA , Mari d.o.o. te članovi lokalne zajednice otoka Visa); za učenike ostalih osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije u okviru aktivnosti 'Centra izvrsnosti Varaždinske županije za hrvatski jezik' koji djeluje u Elektrostrojarskoj školi – kroz ciljane radionica analize i mini-produkcije TV reklama za financijske/bankarske proizvode i usluge 'Osmisli svoju (protu)reklamu'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci