Vijesti / Društvo

Humanitarni teniski turnir za pomoć autističnoj djeci ove subote u Varaždinu

Humanitarni teniski turnir za pomoć autističnoj djeci ove subote u Varaždinu

Na terenima TK Varteks u Varaždinu, u subotu, 9. rujna, održat će se sedmi po redu teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma.

Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za nabavku opreme, rekvizita, materijala i pomagala za radno osposobljavanje djece s poremećajima iz spektra autizma starosti 13 do 16 godina (članove udruge Pogled).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tenis klub 'Varteks', Udruga za autizam 'Pogled', NC Lions Club Varaždin Millennium i Hrvatsko društvo skladatelja - HDS ZAMP pozivaju sve ljude dobre volje da, bilo kao donatori ili sudionici teniskog turnira, podrže ovu akciju.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti.

Provođenjem planiranih vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine, sve sa svrhom njihove pripreme i lakšeg uključivanja u redovne sustave obrazovanja i, kasnije, samostalnog života.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da sudjelujetu na turniru i budu donatori.

Ukoliko ste u mogućnosti, donirajte novčana sredstva na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millenennium – Teniski turnir otvoren za potrebe ove humanitarne akcije: Privredna banka Zagreb, IBAN br. HR4023400091510877523 – za humanitarni teniski turnir 2017.

Donirati možete i svoje proizvode. Svi proizvodi koji budu donirani bit će korišteni u organizaciji tombole na samom turniru kako bi se prikupio dodatni novac za navedene svrhe.

Prijave na terenima TK Varteks ili na telefon 098/958-2093, najkasnije do petka 8. rujna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci