FONTANA BLUES FESTIVAL Vrhunski blues sastavi po 15. put u Varaždinu!

Tuga dolazi u Varaždin. Ne brinite, riječ je o dobroj stvari! U subotu, 22. srpnja, i nedjelju, 23. srpnja, čeka nas prava glazbena poslastica, 15. Fontana blues festival. Svi koncerti održat će se na Kazališnom trgu.

Festival započinje u subotu u 20 sati i 30 minuta nastupom benda Crni ribar, a u 22 sata nastup započinje The Blues Infusion.

Nedjeljnji dio festivala otvorit će InRoots blues trio, početak je u 20 sati i 30 minuta, dok u 22 sata nastup započinje Boogiebass.

Više informacija o bendovima saznajte u nastavku.

Crni ribar

Bend dolazi iz Huma na Sutli u hrvatsko-slovenskoj kombinaciji. Sastoji se od Krešimira Cipana, Tomislava Cipana i Zorana Štroka na gitari i vokalu, Davora Strmečka na vokalu i perkusijama, Siniše Hercega na basu te Blaža Tepeša na vokalu i bubnju. Ton majstor je Nejc Tepeš.

Bend ima dugogodišnje iskustvo sviranja rock, blues i country klasika izvođača Stevie Ray Vaughn, Garry Moore, CCR, ZZ-TOP, Lynard Skynard, The Rolling Stones, The Beatles, The Eagles, Santana, Clapton i drugi.

The Blues Infusion

Bend The Blues Infusion dolazi iz Austrije te donosi mješavinu širokog spektra glazbenih žanrova. Streme crossover obradama miješajući izvorne skladbe i manje poznate blues klasike koje dodatno upotpunjuju rock i jazz elementima.

The Blues Infusion čini pet članova: Friedrich Salek, Dušan Milenković, Peter Dürr, Peter Peduzzi i Werner Müller.

InRoots blues trio

Nakon višegodišnjeg djelovanja u brojnim blues i rock sastavima (Harpoon Blues band, Made in Iron, Floydian Split…), duboko inspirirani tradicionalnim bluesom, Ivana, Vice i Lovre krajem 2013. u Splitu pokreću InRoots – the essence of blues.

Glazba u kojoj InRoots nalaze inspiraciju je Delta, Mississippi hill country, Boogie i Swamp blues. Naravno, tu su i autori koje ističu kao uzore: R.L.Burnside, Slim Harpo, Bo Diddley, Little Walter, Charlie Musselwhite te od modernijih Moreland & Arbuckle, Jack White (White Stripes), Ben Harper, Dan Auerbach (Black Keys).

InRoots je eksplozivan sraz starog i novog, to je band energičnog nastupa i modernog ali iskrenog i izravnog pristupa bluesu. Bend čine Ivana Čović (bubnjevi), Vicko Franić (cigar box gitara, električna gitara, vokal) i Predrag Lovrinčević (usna harmonika, udaraljke, vokal).

Boogiebass

Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika.

Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari.

Bend je više puta nastupao na Špancirfestu, blues festivalima i blues klubovima u Hrvatskoj. Trenutni članovi su Anđelko Petek Joe (gitara), Goran Petek (bass gitara) i Borna Barić (bubnjevi) dok kao gosti povremeno nastupaju razni varaždinski glazbenici od kojih najčešće istaknuti klavijaturist Rajko Puclin.

Trenutni muzički pravac objavljen je na cd-u. Bend je član Hrvatske udruge glazbenika (HUG) i Hrvatskih blues snaga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije