Vijesti / Društvo

DESTINACIJA IZVRSNOSTI Varaždin u borbi za prestižno europsko priznanje

DESTINACIJA IZVRSNOSTI Varaždin u borbi za prestižno europsko priznanje

Nakon nekoliko priznanja dodijeljenih Varaždinu, grad se trenutno bori za još jedno. Naime, Turistička zajednica grada Varaždina prijavila je Varaždin za izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti za 2016./2017. godinu, na temu 'Kulturni turizam'.

Varaždin je ušao u drugi krug natjecanja, a članovi povjerenstva za ocjenjivanje, u sastavu predstavnice Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, danas su cijeli dan boravili u obilasku grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sadržaji koji su obuhvaćeni razgledom te prezentirani Povjerenstvu su: zaštićena nepokretna i pokretna kulturna dobra, kulturne ustanove, arhitektura, tradicionalni umjetnički obrti, lokalna tržnica te manifestacije - doznajemo iz TZ-a.

Europska komisija je još 2006. godine u zemljama članicama EU-a pokrenula pilot-projekt za izbor Europskih destinacija izvrsnosti, u cilju stvaranja europske mreže najljepših destinacija održivog turizma te promocije novih netradicionalnih i turistički manje razvijenih destinacija, pojasnili su u TZ-u.

Svrha projekta je promicati turistički manje razvijene destinacije, a ovo gradu nije prvo sudjelovanje u izboru.

Varaždin je, kažu iz TZ-a, već jednom sudjelovao u izboru te je bio finalist 2012./2013. godinu na temu 'Pristupačan turizam – turizam dostupan svima, osobama s invaliditetom, osobama starije životne dobi i obiteljima s malom djecom', no tad nije pobijedio.

Trenutno je Varaždin u borbi s još 11 gradova, no njihova imena ostaju tajna, a hoće li ove godine osvojiti ovu prestižnu titulu, znat će se nakon što povjerenstvo za ocjenjivanje obiđe i te druge gradove.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci