Vijesti / Društvo

FAŠNIK U BOLNICI Forumaši i članovi Dječjeg gradskog vijeća razveselili djecu

FAŠNIK U BOLNICI Forumaši i članovi Dječjeg gradskog vijeća razveselili djecu

Dječje gradsko vijeće i forumaši Pete osnovne škole fašničko poslijepodne proveli su tradicionalno na dječjim odjelima Opće bolnice Varaždin.

- Danas smo zamaskirani došli na Odjel dječje kirurgije i pedijatrije kako bismo djeci uljepšali boravak u bolnici na maškare. Zabavljamo ih na način da izrađujemo i bojimo maske - rekla je predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, Eva Škerbić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj projekt Dječjeg gradskog vijeća je tradicionalan, provodi se svake godine. Jedna grupa zabavljala je djecu na odjelu Pedijatrije, a druga na Dječjem odjelu kirurgije.

- Drago mi je da je ovaj projekt organiziran i vidim da mojem sinu, koji je danas stigao u bolnicu, to stvarno puno znači. Odmah je živnuo - rekla je zadovoljna majka Marija Novak.

Osim ovog projekta, Dječje gradsko vijeće intenzivno radi na opremanju malih čitaonica na svim varaždinskim školama.

Naime, učenici koji ne polaze izborne programe ili imaju 'rupe' u rasporedima sati, obično čekaju sljedeće satove na hodnicima, klupicama ili školskim knjižnicama ako su u to vrijeme otvorene.

Neke škole imaju mala uređena mjesta za čekanje, ali ideja Dječjeg gradskog vijeća je da one budu opremljene za čitanje - knjigama koje su pribavili u prošlogodišnjoj akciji opkrbljivanja ambulanti i dječjih odjela OB Varaždin, i to onima koje su ostale nakon iznimno velikog odaziva varaždinskih škola u akciji UNICEF-a i Društva naša djeca Varaždin 'Daruj knjigu za prijatelje u bolnici'.

Osim knjigama, vijećnici u u pronalaženju rješenja kako bi svaka škola dobila za, kako su nazvali projekt, 'Kutak čekanja-kutak čitanja' i dječje časopise, te na taj način potaknula vršnjake na potrebu za čitanjem.

Trenutno su u izradama nacrta-crteža kutaka i dogovorima za izradu i postavljanje polica za knjige i časopise, ali i pribavljanju suglasnosti ravnatelja škola za ovaj projekt.

Pogledajte kako su forumaši i članovi Dječjeg gradskog vijeća razveselili djecu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci