Vijesti / Društvo

Eva Škerbić je nova predsjednica Dječjeg gradskog vijeća!

Eva Škerbić je nova predsjednica Dječjeg gradskog vijeća!

U petak, 18. studenog, u Gradskoj vijećnici održala se svečanost obilježavanja 27. obljetnice donošenja Konvencije UN o pravima djeteta i Izborna sjednica Dječjeg gradskog vijeća.

Izvještaj o radu Dječjeg gradskog vijeća u 2015./2016. godini iznijela je dosadašnja predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Tea Podbojec te se osvrnula se na rad članova u prošlom mandatu, a novi članovi su iznijeli važne projekte u korist djece u narednom mandatu.

Na kraju se održao izbor za novog predsjednika ili predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća u 2016./2017. godini. Vijeće je izabralo učenicu 7. razreda, 6. osnovne škole Evu Škerbić, a zamjenice su Dora Poljak i Nina Zrinski.

- Nadala sam se da ću postati predsjednica jer sam već bila i prošle godine, ali tada sam smatrala da nemam još dovoljno iskustva i zato sam se ove godine kandidirala. Jako sam sretna da mi je pripala ta obveza i čast - rekla je Eva Škerbić.

Eva inče svira flautu u glazbenoj školi i polazi Centar izvrsnosti iz kemije, a kaže kako će se zalagati za dječja prava i da će se potruditi da projekti budu što uspješniji i kvalitetniji. 

- Gradsko vijeće vodit će ženski trio i moram reći da smo do sada imali kvalitetnu suradnju, a najveći projekt koji smo do sada napravili bilo je uvođenje školskih ormarića za sve osnovnoškolce u Varaždinu. Svake godine dobivamo popis prijedloga na koji način bismo trebali unaprijediti i olakšati odrastanje djeci u Varaždinu - rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Dodao je kako će ove godine neki od prijedloga biti uvršteni u gradski proračun, a jedan od njih je nabavka lektire za sve knjižnice. 

Habuš ističe kako ga posebno veseli da djeca na ovaj način uče kako biti odgovorni prema svome gradu, kako razmišljati i konstruktivno djelovati te da vjeruje kako će ova djeca jednog dana biti daleko bolji vijećnici od sadašnjih Gradskih vijećnika.



Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci