Na osvojenim medaljama i nastupu čestitke kuharima uputila je predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.
Kulinarska olimpijada koja okuplja najbolje kuhare i slastičare
sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih
kulinarskih sposobnosti održala se prije desetak dana u
Stuttgartu, a na ovome vrijednome natjecanju sudjelovala je i
Udruga kuhara Varaždinske županije i to po četvrti puta.
Predstavio se Regionalni tim Varaždinske županije, kao i troje
članova Nacionalnog seniorskog tima. Kulinarska olimpijada je
inače najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na
svijetu, a održava se već više od sto godina. Na osvojenim
medaljama i nastupu čestitke kuharima uputila je predsjedavajuća
Turističke zajednice Natalija Martinčević i
zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav
Paljak.
Natalija Martinčević je naglasila kako se
Varaždinska županija ponosi Regionalnim timom te je naznačila
dobru suradnju s Udrugom kuhara Varaždinske županije.
– Ovim putem još jednom upućujem iskrene čestitke svim
sudionicima ovog velikog i prestižnog natjecanja. Upravo smo ih
iz ove dvorane otpratili na put koji smo kao Županija financijski
pomogli i zato nas posebno veseli da ih danas ovdje možemo
dočekati i čestitati im na njihovom uspjehu. Naši kuhari
prometnuli su se u jedne od najboljih ambasadora i promotora
svega onog najboljeg što Varaždinska županija ima, a na tome
aktivno radimo u posljednje dvije i pol godine. Isto tako,
svjesni smo činjenice da nema dobre turističke ponude bez
vrhunske gastronomije, koja zaista postaje jedan od ključnih
brandova naše Županije – rekla je Martinčević te istaknula
kvalitetnu suradnju sa Udrugom kuhara i da će Varaždinska
županija nastaviti pomaganje mladih kulinarskih talenata.
O samom natjecanju i iskustvima mladih kuhara rekao je
Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kulinarskog
saveza.
– Važno nam je prije svega bilo da naši kuhari, posebice mladi
kojima je ovo prvo veliko natjecanje razmjene iskustva, dožive
promociju kulinarstva i prezentaciju naše Županije i Republike
Hrvatske. Prilikom osnivanja Udruge kuhara Varaždinske županije,
koja je bila temelj za osnivanje Hrvatskog kulinarskog saveza,
moj cilj bio je upravo ono što danas imamo, a to je promocija
naših kuhara koji kroz ovakva natjecanja stječu nova znanja i
iskustva. Na samom natjecanju koristili smo brojne domaće
namirnice koje smo pripremali na moderan način i zaista sam
ponosan na sve članice i članove Regionalnog i Nacionalnog tima
– rekao je Crleni koji je posebnu zahvalu uputio
Varaždinskoj županiji, županu Radimiru Čačiću i
predsjedavajućoj Turističke zajednice Nataliji Martinčević na
velikoj potpori i odličnoj suradnji.
Kuharima je na postignutim rezultatima čestitao i zamjenik župana
Tomislav Paljak.
– Vjerovali smo u vaš rad i vašu kvalitetu. Posebno pozdravljam
hrabrost izbornika da u tim stavi mlade kuhare i učenike. Naše
strukovne škole mogu biti ponosne da se u njima školuju učenici
koji donose medalje. Još jednom i skrene čestitke i puno uspjeha
u daljnjem radu – istaknuo je za kraj zamjenik
Paljak.