Vijesti / Društvo

Od 1. listopada Varaždin dobiva 'najjeftiniji gradski prijevoz u Hrvatskoj'!

Od 1. listopada Varaždin dobiva 'najjeftiniji gradski prijevoz u Hrvatskoj'!

Na Kapucinskom trgu u srijedu, 14. rujna, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš je potpisao Ugovor o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina s Krešimirom Čumbrekom direktorom i vlasnikom Trgovačkog društva Vincek d.o.o.

Naime, kako je predviđeno ugovorom od 1. listopada građani Varaždina i prigradskih naselja Črnec Biškupečki, Donji Kućan, Gojanec, Gornji Kućan, Hrašćica, Jalkovec, Kućan Marof, Poljana Biškupečka i Zbelava moći će koristiti uslugu javnog gradskog prijevoza po cijeni pojedinačne karte za sve linije po jednoj vožnji u iznosu od 2.99 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od kad nismo imali javni prijevoz građani su se raspitivali kada će se ponovno krenuti s tim, tako da su sad očekivanja velika. Cijena prijevoza je najjeftinija u Hrvatskoj, ali i šire, tako da vjerujem da će zaista zaživjeti punim plućima i da će biti zaista prilagođen građanima. Vjerujem da ćemo sada dobiti konstantne vozne redove i kvalitetan javni gradski prijevoz - rekao je gradonačelnik Habuš i nastavio.


- Prilikom raspisivanja koncesije vodili smo računa da ispravimo sve prijašnje propuste. Sad su linije direktnije, nema više bezveznog vozikanja po gradu.

Trgovačko društvo Vincek d.o.o. dobilo je koncesiju za obavljanje javnog prijevoza na području Grada Varaždina na rok od pet godina.

- Cijena je održiva, a najbitnije nam je da steknemo povjerenje i naviku građana da koriste gradski prijevoz, čime ćemo dobiti putnike. Linije će biti česte, autobusi su stari dvije godine, a imaju 16 do 32 sjedećih mjesta - kazao je Krešimir Čumbrek, direktor i vlasnik Trgovačkog društva Vincek d.o.o.

Javni gradski prijevoz jedan je od ključnih faktora mobilnosti u svim urbanim sredinama te je namijenjen svim dobnim i socijalnim kategorijama stanovništva.

Koncesijom je obuhvaćeno pet linija, a koje su to, saznajte ovdje!

Vozni red bit će objavljen na službenim stranicama Grada Varaždina i Trgovačkog društva Vincek d.o.o., na Autobusnom kolodvoru te na oglasnim pločama svih mjesnih odbora.

- Iznos mjesečnog pokaza biti će 170 kuna, moći će se kupiti na autobusu, putničkoj agenciji Galileo, a s vremenom ćemo postaviti i kartomat - kazao je Čumbrek.

Broj telefona društva Vincek d.o.o. za upite građana o linijama je 099 438 61 30, a biti će aktivan iza 28. rujna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci