Vijesti / Društvo

FOTO Na teniskom turniru za pomoć djeci s autizmom prikupljeno 27 tisuća kuna!

FOTO Na teniskom turniru za pomoć djeci s autizmom prikupljeno 27 tisuća kuna!

U subotu, 10. rujna, na terenima TK Varteks u organizaciji Tenis kluba 'Varteks', Udruge za autizam 'Pogled' i NC Lions Cluba Millennium Varaždin održan je 6. po redu teniski turnir za prikupljanje sredstava neophodnih za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica te kineziterapija za članove udruge Pogled (djecu s poremećajima iz spektra autizma).

Pohađanjem senzomotoričkih vježbi, radionica i različitih kineziterapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta s poremećajima iz spektra autizma te unaprjeđuju njegove govorne i kognitivne vještine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već tradicionalno, na terenima TK Varteks u subotu se okupilo i na turniru sudjelovalo 110 sudionica i sudionika koji su odigrali mečeve u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi).

Čak 117 donatora je poklanjajući svoje usluge i proizvode omogućilo organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava ili su direktno na žiro račun Lionsa uplatili novčane priloge. Dio prihoda od prodanih pića tijekom održavanja turnira također je uplaćen u fond za navedene svrhe. Ukupno je prikupljeno 27.300 kuna.

Svi sudionici su, osim humanitarnog, pokazali i izniman sportski duh i odigrali niz dobrih mečeva, a najbolji među njima bili su u kategoriji ženskih parova: I. mjesto Sadeta Sontor i Margareta Đuras te II. mjesto Branka Prstec Veronek i Doris Ptiček, u kategoriji muških parova I. mjesto Hrvoje Plukavec i Franjo Vrtar te II. mjesto Miljenko Levanić i Lovro Juzbašić, a u kategoriji mješovitih parova Jasmina Novak i Igor Gerbus te II. mjesto Dorotea Vrbanec i Tomislav Sironić.

Uz band Kriglbojsi i Desert Queens iz Udruge OrientArt Varaždin slavlje nakon odigranog turnira potrajalo je duboko u noć.

Svoje priloge i sljedećih deset dana možete uplaćivati na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millennium (PBZ / HR18 2340 0091 5108 0546 0; SWIFT CODE: PBZGHR2X).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci