Vijesti / Društvo

FSec: U Varaždin dolaze brojna imena iz područja informacijske sigurnosti

FSec: U Varaždin dolaze brojna imena iz područja informacijske sigurnosti

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se 14. i 15. rujna najveći simpozij u Hrvatskoj u području informacijske sigurnosti, 6. po redu FSec. Organizator je Fakultet organizacije i informatike.

Skupu će prisustvovati mnogobrojni ugledni gosti te stručnjaci iz područja informacijske sigurnosti u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi dan

Uvodno predavanje održat će gospodin Nikola Brzica, pomoćnik ministra obrane Republike Hrvatske, nakon čega će na okruglom stolu o kritičnoj infrastrukturi raspravljati predstavnici Zagrebačke banke, Vipneta, Hrvatske elektroprivrede, Metroneta, Ministarstva obrane, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava te Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tijekom prvog dana koji je posvećen strateško-upravljačkom području, tradicionalno će o stanju informacijske sigurnosti govoriti predstavnici PNUSKOK-a, Hrvatske narodne banke, Nacionalnog CERT-a i Zavoda za sigurnost informacijskih sustava.

O promjenama i sigurnosti bankarskog sektora pozvana će predavanja održati Božidar Pavlović, direktor Erste Group Card Processora i Ivica Ostojić, tehnički direktor iz Diverta.

O aktualnim temama govorit će domaći i strani eksperti poput Gorana Vojkovića i Bojana Ždrnje, ali i Yury Namestnikov iz istraživačkog centra Kaspersky.

Drugi dan

Tijekom drugog dana koji je posvećen tehničkom području, o informacijskoj sigurnosti govorit će Andrea Barisani (Inverse Path), Aleksandar Nikolić (CISCO Talos), Andreas Bogk (HERE) te Miroslav Štampar iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, ali i mnogi drugi.

Popratna događanja uz posebne radionice, predstavljanje proizvoda i usluga te okupljanje OWASP, ove godine prati i takozvani Capture the flag (CTF), gdje zainteresirani natjecatelji rješavaju zadatke etičkog hakiranja, dok najbolje očekuju prigodne nagrade.

Inicijator i organizator FSec simpozija na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi, predavač na fakultetu i ugledni stručnjak u području informacijske sigurnosti.

Ako želite sudjelovati na simpoziju, karte možete kupiti na linku u nastavku - FSec karte.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci