Vijesti / Društvo

U ivanečku osnovnu školu upisano najviše prvašića u posljednjih 15 godina

U ivanečku osnovnu školu upisano najviše prvašića u posljednjih 15 godina

- I mi smo nekad bili mali i đaci-prvaci! Sada smo veliki i želimo vam pokazati koliko smo dosad naučili, što sve radimo i kako nam je zabavno u školi – poručili su učenici viših razreda prvašićima ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u ponedjeljak, 5. rujna, na kratkoj priredbi što su je u sportskoj dvorani priredili u znak dobrodošlice svojim najmlađim kolegama na prvi dan škole.

Nakon izvedenog programa ispunjenog plesom, stihovima i glumom, novim đacima dobrodošlicu je poželio ravnatelj prof. Damir Jagić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ove godine u prve razrede u matičnoj školi u Ivancu nakon niza godina upisali smo jedan razred više i sada imamo četiri prva razreda s 93 đaka. U područnoj školi u Salinovcu ih je 15, u Kuljevčici 8, a u Prigorcu 4. Sve zajedno, imamo 121 prvašića, najviše u zadnjih 15 godina – istaknuo je Jagić.

Nove đake i njihove roditelje kao i školski kolektiv pozdravio je i župan Predrag Štromar. Osvrćući se na činjenicu da u ivanečkoj školi, koja ima 700 učenika, nije lako organizirati nastavu, naglasio je da su u tijeku završne aktivnosti kojima će se omogućiti dogradnja škole, a time i nastava u jednoj smjeni i za učenike ivanečkoga kraja.

Nakon toga, prvašići su prozvani po razredima te sa svojim učiteljicama Sanjom Borovečki, Mirjanom Putar, Mirjanom Habek i Andrejom Klobučar prvi put krenuli u razrede i sjeli u školske klupe. Ne zna se tko je pritom bio više uzbuđen – novopečeni đaci ili njihovi roditelji, pogotovo oni koji prvi put sa svojim djetetom kreću u školu.

Svečanosti u školi odazvali su se i dožupan Alen Kišić, gradonačelnik i dogradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i Čedomir Bračko, županijski pročelnik za prosvjetu i kulturu Miroslav Huđek i drugi.

U sklopu dočeka prvašića, otvoren je i Prostor za prijatelja, projekt školske Volonterske grupe Iksići, kojim su djeca uredila i opremila prostor za odmor svojih kolega – učenika s posebnim potrebama.

Prostor je uređen zahvaljujući 10 tisuća kuna potpore od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, koja ovome projektu dodijelila i godišnju nagradu Otisak srca. Donacijom računala, opremanje prostora pomogao je i Grad Ivanec.

Prostor za prijatelja zajedno su otvorili učenik šestog razreda Luka Grđan i gradonačelnik Milorad Batinić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci