Vijesti / Društvo

Novi uspjeh MEC-a: Sudjeluje na EU projektu vrijednom više od milijun kuna

Novi uspjeh MEC-a: Sudjeluje na EU projektu vrijednom više od milijun kuna

Elektrostrojarska škola Varaždin sudjelovati će, kao škola partner, u novom Erasmus+ projektu za čiju su izvedbu osigurana sredstva iz fondova Europske Unije. U projektu koji nosi naslov Vrednovanje radova i debata kao alati za europske građane osnovni cilj je priprema nastavnika za korištenje novih pristupa i drugačijih metoda učenja i podučavanja u nastavi.

Vrijednost projekta iznosi 154 915 eura (što je nešto više od 1.100.000,00 kuna) , a u njemu će sudjelovati osam škola iz pet zemalja: Italije (nositelji), Španjolske, Cipra, Turske i Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasak projekta je na suradnji nastavnika kojima će se pružiti prilika da međusobno provjere i vrednuju rad svojih kolega kako bi se povećala kvaliteta stručnih radova.

Tijekom provođenja projekta nastavnici će se upoznati s novim metodama rada, povećat će se i oblikovati njihove socijalne vještine te poboljšati znanje stranih jezika.

Sve navedeno doprinjeti će njihovom profesionalnom razvoju. Svrha projekta je jačanje međusobne suradnje između nastavnika kroz timski rad, a učenici će kroz debatu, raspravu i razmjenu naučiti surađivati s drugim učenicima te povećati svoju razinu znanja stranih jezika.

Kako su obrazovni sustavi zemalja koje sudjeluju vrlo slični, provedba projekta prvi je korak prema uvođenju novih pristupa u obrazovanje koji će omogućiti učenicima korištenje modernih alata i tehnika potrebnih na europskom tržištu rada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci