Vijesti / Društvo

FOTO Učenici Pete osnovne škole obogatili znanje o glazbenoj umjetnosti

FOTO Učenici Pete osnovne škole obogatili znanje o glazbenoj umjetnosti

Učenici drugih i šestih razreda varaždinske Pete osnovne škole bili su 17. i 19. svibnja u posjeti Glazbenoj školi, na poziv ravnatelja Davora Matačića.

- Kao obrazovne institucije imamo vrlo važnu društvenu ulogu ne samo u obrazovanju već i u odgoju. Glazba pokreće cijeli naš organizam pa i mozak, točnije, utječe na dio mozga za opće kognitivno funkcioniranje koje je povezano s pozornošću i pamćenjem - rekao je ravnatelj Mario Šipek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim posjetom učenici su obogatili i nadogradili svoje znanje o glazbenoj umjetnosti kako bi stekli sposobnosti za kritičko promišljanje o glazbi i njenim vrijednostima.

Ravnatelj Glazbene škole ​​upoznao je prisutne s poviješću škole i dugom tradicijom glazbe u Varaždinu, a učenici Glazbene škole predstavili su instrumente počevši s prvim, ljudskim glasom, preko gitare, harmonike, klavira, puhačkih instrumenata, orgulja do vibrafona i udaraljki.

Učenici su uživali te bili znatiželjni i postavljali puno pitanja o prošlosti samih instrumenata, stvaranju zvuka, od kojih materijala su napravljeni i još mnogo toga, a neki od njih će zasigurno otkriti i razviti svoje kreativne sposobnosti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci