Vijesti / Društvo

Ispušni ventil: Varaždinci vole muzeje, no Noć muzeja nije svima privlačna ideja

Ispušni ventil: Varaždinci vole muzeje, no Noć muzeja nije svima privlačna ideja

Što Varaždincima predstavljaju gradski muzeji? To je bilo pitanje kojim smo ovog tjedna 'bombardirali' naše sugrađane, od onih mlađe životne dobi do onih u najboljim godinama.

Povod nam je bila nadolazeća Noć muzeja u kojoj će svi varaždinski muzeji biti otvoreni i besplatni od 20 do 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Europska noć muzeja: Besplatan ulaz u Gradski muzej Varaždin 21. svibnja

Takav način razgledavanja muzeja nije stran Varaždinkama i Varaždincima pa i ne čudi što je svaka Noć muzeja iznimno posjećena.

Sigurni smo da će i sljedeća Noć muzeja privući mnoge zaljubljenike u muzeje pa vas također i pozivamo da ih posjetite ponovo ili po prvi put, ako je takav slučaj.

Više o temi govorit će se na Radiju Sjeverozapad u emisiji Ispušni ventil. Početak je u 10 sati i 15 minuta, a, kao i obično, Lidija Benjak bit će vaš i naš domaćin. Na linku ispod možete poslušati emisiju uživo.

> Radio Sjeverozapad – emisija Ispušni ventil u 10 sati i 15 minuta

Pročitajte što misle naši sugrađani.

Snježana Jagačić

- Znam da je ove subote Noć muzeja, čula sam na radiju. Uvijek kad je Noć muzeja, ili neka takva manifestacija, odem do muzeja. Volim varaždinski muzej, lijepo mi ga je uvijek iznova pogledati. Možda odem u Muzej kukaca, palaču Sermage i u utvrdu, dalje od Varaždina neću ići. Muzej ću posjetiti u pratnji kćeri.

Filip Novački

- Ponekad odem do muzeja, ako ima nešto dobro. Ako ima neko događanje u koje sam upućen, onda odem na to, ako je netko od poznatijih ili ako mi netko preporuči. O Noći muzeja imam negativno mišljenje, tako da ću to vjerojatno preskočiti. Uglavno je velika gužva, ne može se sve vidjeti kako želim. Kad idem u uobičajeno vrijeme, stanem, pogledam što me zanima. Ovako me stalno netko trkne, pa prolazi, gleda puno ljudi. Nije mi to neki gušt. Više volim platiti i gledati u miru. Nije do novca koliko do mira. No one koje Noć muzeja zanima, zašto ne!

Marijan Mikac

- Rijetko odem do muzeja, osim ako me baš nešto zanima, inače baš i ne. Jednom godišnje sigurno odem. Čuo sam da je ove subote Noć muzeja, možda odem, ne ovisi o meni, već o unucima. Sam baš ne bi išao, već sam sve to vidio. Varaždinski muzeji imaju puno toga za ponuditi, to je sigurno. Ne znam odlaze li Varaždinci u muzeje, no čuo sam da je Noć muzeja jako posjećena. Zato uglavno i ne idem, zbog gužve.

Borivoj Sekovanić

- Idem redovito u muzeje kad su otvoreni. Zna se dogodit, na žalost, da su u sezoni zatvoreni, pogotovo Stari grad. Poželite pokazati prijateljima ili unucima, no ne možete jer je zatvoreno. Volim pogledati kukce, staro oružje u Starom gradu, to voli mlađi unuk. Muzeji bi trebali raditi kao normalno radno vrijeme, a u sezoni bi trebali biti otvoreni barem do osam sati navečer. Na Noć muzeja idem svake godine, uglavno sam. Volim pogledati kukce, ako ima nešto novoga. Stari grad nije se promijenio već 50, 60 godina. Gužva me ne smeta, dapače!

Mira Balić

- Ne idem u muzeje, sama sam, udovica, nemam para i ne izlazim navečer. Nemam naviku odlaska u muzeje, nažalost. Neću ni na Noć muzeja, ne želim sama. Da ima neka organzirana grupa, išla bi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci