Zimska služba skreće pozornost građanima na pojačani oprez u prometu

Prognoze vremena za slijedeće dane najavljuju vjerojatnost snježnih oborina i na našem području pa zimska služba čije zadaće na području Grada Varaždina vrše ugovorni izvoditelji počinje s radom i šalje naputak građanima.

Provođenje djelatnosti zimske službe unaprijed je definirano operativnim planovima izvođača, po prethodno određenim smjerovima kretanja i načinu čišćenja snijega, strojno i ručno. Za cjelokupnu izvedbu zimske službe unaprijed su osigurana namjenska proračunska sredstva.

– Budući da ovih dana bilježimo pojavu niskih temperatura, radi sprječavanja poledice započelo se posipavanjem solju prometnica i nogostupa na području grada. Stoga skrećemo pozornost građanima na naglašeni oprez u prometu te prilikom kretanja gradom – stoji u priopćenju.

Također je nužno da vozači poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama osobito članka 82. koji regulira parkiranje vozila, a kako bi se omogućilo nesmetano obavljanje poslova zimske službe na nerazvrstanim cestama i nogostupima na području Grada Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije