Varaždinski Parkovi osvojili nagradu za originalnost na natjecanju u Zadru

Nakon prošlogodišnje prve izložbe cvijeća ‘Cvijet Zadra’, Zadarska tvrtka Nasadi ove je godine nastavila tu lijepu tradiciju te je tako proteklog četvrtka svečano otvorena ovogodišnja izložba. Svečano otvorenje izložbe na zadarskoj rivi održano je na Forumu. U sklopu otvorenja su gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i direktor tvrtke ‘Nasadi’, Lenko Ugrinić dodijelili i nagrade za najbolje gredice.

Varaždinski Parkovi su se predstavili gredicom od smilja i plavih nijansi cvjetnica u formi valova te su osvojili nagradu za originalni spoj cvijeća i mora. Autorica nagrađene gredice je Viktorija Cikač.

Izložba predstavlja komunalna poduzeća iz cijele Hrvatske, kao i privatne hortikulturne tvrtke, koje su svojim cvjetnim kreacijama uljepšale gredice duž zadarske rive. Izlagači, među kojima i ove godine varaždinski Parkovi, su sami osmisliti dizajn svaki svoje gredice.

Novitet natjecanje

Njihove instalacije ostati će na rivi tijekom cijele sezone, a ne samo za vrijeme trajanja izložbe, te će tako priliku za razgledati cvjetnu raznolikost gredica imati građani Zadra i turisti tijekom cijele godine.

U sklopu ‘Cvijeta Zadra’ nalazio se i prodajni dio na kojem su tvrtke i manji proizvođači cvijeća dobili priliku za predstavljanje posjetiteljima i prodaju raznog sezonskog cvijeća.

Novitet ovogodišnje izložbe bio je natjecateljski karakter. Naime, stručni žiri ocjenjivao je cvjetne instalacije u nekoliko kategorija i dodijelio nagrade i diplome najkreativnijima.

Četverodnevni program izložbe bio je obogaćen predavanjima hortikulturnih stručnjaka te stručnim vođenjem kroz gradske perivoje. Otvorena je i izložba fotografija s cvjetnim motivima u suradnji s Foto-kino-video klubom Zadar u Perivoju kraljice Jelene Madijevke te su organizirane cvjetne radionice različitih tema za djecu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije