Posjetite noćnu božićnu priču u Lužanu Biškupečkom

U Lužanu Biškupečkom, na OPG-u Lukač će se od 15. do 30. prosinca te od 2. do 7. siječnja održavati ‘Adventska priča Svijeta prirode’.

Kako ističu organizatori, Svijet prirode j.d.o.o. te Općina Gornji Kneginec radi se o prvoj ovakvoj božićnoj manifestaciji koja objedinjuje učenje o autohtonim hrvatskim pasminama životinja, hrvatskim božićnim običajima, božićne pjesme, žive jaslice, ali i atraktivnu kuću Djeda Božićnjaka za najmlađe posjetitelje.

‘Adventska priča Svijeta prirode’ osmišljena je kao obiteljski događaj, a koncept priče uključuje kratku šetnju, razgledavanje i učenje o životinjama pomoću istaknutih informacija, upoznavanje s lonačarom i cvjećarkom koja će raditi tradicijske ukrase za bor.

– Posjete će biti moguće od 17 do 21 sat, a ulaznice će biti dostupne po cijeni od 25 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu. Budući da je događaj uz državnu cestu D3, mole se posjetitelji da parkiraju svoja vozila na okolinim besplatnim parkiralištima (uz trgovinu, restoran i slično), kako bi se izbjegle gužve i stres prije samog ulaska na imanje – stoji u najavi.

Posebnost ovog događaja ne leži samo u naglasku na domaće, autohtno, izvorno hrvatsko, već i u činjenici da će razgledavanje biti noćno. Iako smo navikli na žaruljice i njihova rasplesana svjetla, ‘Adventska priča Svijeta prirode’ odvijat će se pod svjetlom lučica i fenjera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije