Vijesti / Društvo

Počeli radovi na prvom parku za pse: Takvog prostora nema u ovom dijelu Europe

Počeli radovi na prvom parku za pse: Takvog prostora nema u ovom dijelu Europe

Na javnoj zelenoj površini uz ulicu Ratimira Hercega, iza Trakošćanske ulice, danas, 10. prosinca, počela je izgradnja prvog parka za pse u Varaždinu.

- Ovo smo obećali prije nekoliko mjeseci, a ideja je nastala na inicijativu naših sugrađana. Drago mi je da smo promijenili prvobitnu lokaciju, koja je trebala biti uz groblje, prema Vodovodnoj ulici jer je ovo puno veći prostor, čak 2400 metara kvadratnih. Prekrasan prostor kojeg u ovom dijelu Europe nema u toj veličini. Tu će se moći četveronožni ljubimci dobro istrčati, socijalizirati, ali će se družiti i njihovi vlasnici. Vrijednost radova iznosi 182 tisuće kuna, dio je to dobiti koju je tvrtka Parkovi ostvarila u 2014. godini te se 'vraća' građanima putem investicija - istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Park će biti ograđen ogradom, protezati se na 2400 metara kvadratnih, a biti će sastavljen od pošljunčanih staza.

Sadržavati će osam klupa za sjedenje, koševe za smeće i koševe za pseći izmet sa vrećicama za sakupljanje te 12 sprava - šest za male i isto toliko za velike pse. 

Osmišljeno je da će park biti podijeljen u dvije cjeline korištenja - za rekreaciju manjih i većih pasa, a postavit će se sprave za uvježbavanje preskakanja, za pretrčavanje preko mosta ili grede te za provlačenje kroz tunel ili viseći kolut.

Ukoliko će izvođaču radova, tvrtki Parkovi d.d., vrijeme ići na ruku, park će za prve pse biti spreman do Božića ove godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci