Vijesti / Društvo

Lepoglavski osnovci družili se na noćnom Tulumu s(l)ova

Lepoglavski osnovci družili se na noćnom Tulumu s(l)ova

Petom ciklusu Tuluma s(l)ova pridružila se školska knjižnica Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave, prenosi portal Lepoglava.Net.

Projekt je to poticanja čitanja iz užitka namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole koji započinje noćnim čitateljskim susretom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o zajedničkom projektu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec te udruga Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižničara koji je osmislila knjižničarka Draženka Stančić.

Noćni čitateljski susret prva je faza projekta Tuluma s(l)ova, a u drugoj će fazi učenici čitati u javnim ustanovama, udrugama ili mjesnoj zajednici nudeći kulturne sadržaje u svojem mjestu. Ove godine u projektu sudjeluje 41 školska knjižnica iz cijele Hrvatske.

U petak, 30. listopada, trinaest tulumaša okupilo se u školskoj knjižnici Osnovne škole Ante Starčevića.

Osim učenika škole, Tulumu s(l)ova pridružili su se Sanja i Abraham, volonteri koji u Lepoglavi volontiraju u NUM-u.

Sanja je iz Švedske, a Abraham s Malte pa su tulumaše počastili čitanjem na švedskom i malteškom.

Sanja je na švedskom pročitala Pipi Dugu Čarapu autorice Astrid Lindgren, a Abraham je pročitao poznatu maltešku legendu.

Noćno druženje započelo je motivacijskim igrama i određivanjem pravila. Nakon toga slijedilo je ceremonijalno čitanje ulomaka iz najdražih knjiga koje su učenici sami odabrali.

Čitanje se odvijalo pod svjetlom svijeća i džepnih baterija što je pridonijelo posebnom ugođaju.

Preko Skype-a knjižnica se povezala s knjižnicom Osnovne škole prof. Viktora Šignjara iz Virja.

Razgovor je protekao u veselom ozračju punom smijeha i zabave. Jedni drugima za kraj virtualnog druženja pročitali su bajke.

Nakon virtualnog druženja učenici su izrađivali nakit i zasladili se tortom i kolačima.

Za tulum su zaslužne učiteljice Ivana Vrček, Mihaela Grd, Mirjana Vusić, pedagoginja Silvija Koščec i knjižničarka Branka Kuća.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!