Vijesti / Društvo

Udruga Gredica: Predavanje Silvije Kolar Fodor i razmjena sjemenja 3. listopada

Udruga Gredica: Predavanje Silvije Kolar Fodor i razmjena sjemenja 3. listopada

U subotu, 3. listopada s početkom u 10 sati, u velikoj dvorani Centra za mlade grada Varaždina održat će se predavanje te razmjena sjemenja.

Odmah nakon predavanja 'Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet' biovrtlarke Silvije Kolar - Fodor, održat će se tradicionalna jesenska razmjena sjemenja, čiji je organizator udruga Gredica, u suradnji sa udrugom Biovrt - u skladu s prirodom te Centrom za mlade grada Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice.

Ovim predavanjem se udruga Gredica pridružuje Globalnom pokretu za slobodu sjemenja i akcijama, koji se na svjetskoj razini obilježava od 2. do 16. listopada.

U tom razdoblju diljem svijeta aktivisti, pojedinci i udruge će svojim akcijama, predavanjima, razmjenama sjemenja 'slaviti' sjeme, tlo, terirorij, radit će se na stvaranju zemaljske demokracije, koja se temelji na život tlu i živom sjemenju, zdravim zajednicama i živoj ekonomiji.

Predavačica Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, autorica je stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga 'U skladu s prirodom' na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom '100 posto prirodno', zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Organizatori pozivaju sve da donesu svoje domaće sjeme te da njegovom razmjenom i uzgojom u vlastitim vrtovima doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. 

Svi zainteresirani za izlaganje i razmjenu vlastitog organskog sjemenja mogu se javiti na mail [email protected] ili na telefon 092/236-8102 kako bi se osigurao dovoljan broj izlagačkih stolova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci