Vijesti / Društvo

Kunzmann donirao pet tisuća eura ivanečkoj lokalnoj zajednici

Kunzmann donirao pet tisuća eura ivanečkoj lokalnoj zajednici

Predstavnici menadžmenta uglednog njemačkog proizvođača alatnih strojeva Kunzmann iz njemačkog grada Remsingena u subotu su i nedjelju, 4. i 5. srpnja, s poslovodstvom ivanečkog Itasa Prvomajske obilježili 20 godina partnerske suradnje. Tim povodom u Ivanec je doputovalo petnaestak predstavnika Kunzmanna na čelu s direktorom Gerdom Sieblerom.

Itas Prvomajsku, jednu od malobrojnih preostalih hrvatskih metaloprerađivačkih izvoznih tvrtki, s Kunzmannom veže dugogodišnja poslovna suradnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uspostavljena je 1995. godine i nije prekinuta nikad dosad, čak ni u najtežim vremenima za Itas, kada su ivanečki metalci ustali protiv privatizacije 'na hrvatski način'.

- Takvog partnera poštujemo i znamo cijeniti! Itas je danas čvrsto na putu konsolidacije i oporavka, a u našim pogonima godišnje za Kunzmann proizvedemo i isporučimo stotinjak strojeva vrijednih oko 1,6 milijuna eura, što je oko trećine naše ukupne godišnje proizvodnje – rekao je Dragutin Varga, predsjednik Upravnog odbora Itasa Prvomajske.

Predstavnike Kunzmana dočekao je direktor Itasa dipl. ing. Božo Dragoslavić sa svim ostalim članovima poslovodstva, nakon čega su gosti obišli pogon.

Nakon obilaska Muzeja neandertalca u Krapini i drugih lokalnih atrakcija, druženje je nastavljeno u Zelendvoru, s prigodnim obraćanjima predstavnika Kunzmanna i Itasa.

Donacija lokalnoj zajednici

U povodu obilježavanja dva desetljeća uspješne suradnje, direktor Gerd Siebler tim je povodom domaćine iznenadio doista lijepom gestom - uručio im je donaciju od ukupno 5 tisuća eura za potrebe lokalne zajednice.

Dogovoreno je da će se po tisuću eura predati Dječjem vrtiću Ivančice, za potrebe nabave jedne sprave za dječje igralište u Radovanu, zatim, KUD-u Salinovec, za nabavu narodnih nošnji dječjem folkloru te Ivanečkom suncu, za postavljanje antistresne podloge na dječjem igralištu u Ivancu.

Nadalje, po tisuću eura bit će uplaćeno i gradskoj Humanitarnoj fundaciji Prvo vitae, za pomoć potrebitima te ivanečkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec, za nabavu jednog računala.

U ime Grada Ivanca, gostima je na suradnji s Itasom, kojom su uvelike pomogli konsolidaciji ivanečke alatne industrije, a posebice na donaciji udrugama, zahvalio dogradonačelnik Čedomir Bračko.

Domaćini su svojim gostima uručili i plaketu.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci