Vijesti / Društvo

Putopisno predavanje o Bantustanu u srijedu u Centru za mlade

Putopisno predavanje o Bantustanu u srijedu u Centru za mlade

Zanimljivo predavanje imena Predstavljanje putopisne knjige Bantustan, održat će se danas, 3. lipnja u Centru za mlade Grada Varaždina s početkom u 19 sati.

Predavači Marko Đedović, Uroš Krčadinac i Lazar Pašćanović odlučili su se otisnuti u veliku afričku pustolovinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trojica prijatelja, inače članovi Kluba putnika, su prešla Afriku od sjevera do juga, putujući na sve načine, od autostopa do aviona, spavajući posvuda, uključujući čak i kod poglavice jednog afričkog plemena.

Knjiga "Bantustan" se rodila iz serije blogova o tromjesečnom putovanju kroz Afriku. Ti blogovi, prvotno objavljivani na web-stranici Kluba putnika, su kasnije pretočeni u knjigu o ljudima koje su susretali na tom putu, ali i o međusobnim (ne)slaganjima.

Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, pjesme i dokumenti. Istovremeno je udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovijest, ilustrirani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota. Bantustan je putopis, roman, atlas i enciklopedija.

U sklopu ovog predavanje, predstavit će se i Putnička kuća, najveći godišnji projekt Kluba putnika. Putnička kuća je privremeni besplatni dom za putnike gdje se razmjenjuju vještine, ideje, razmišljanja, stavovi i priče.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video