Vijesti / Društvo

Osnovnoškolci na prvom varaždinskom Festivalu matematike

Osnovnoškolci na prvom varaždinskom Festivalu matematike

Festival matematike, koji se održava u varaždinskoj VI. osnovnoj školi, svečano je otvoren danas, 15. svibnja. Na Festivalu, koji se ove godine održava po prvi puta u Varaždinu i uopće u našoj županiji, okupio je brojne osnovnoškolce s područja županije. Svečanosti su nazočili ravnatelj VI. osnovne škole Mario Stančić, gradonačelnik Goran Habuš te zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić.

Uz prigodan glazbeni i scenski program domaćina, gosti su prisutnima uputili prigodne riječi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Šesta osnovna škola ponos je Grada te se ima s čime pohvaliti. Nije čudno što se upravo ovdje odvija ova manifestacija. Lijepo je da su se ovdje okupili oni koje vole matematiku jer je to znanost koju u pravilu ili volite ili ne. Rijetko tko je ravnodušan prema matematici - rekao je gradonačelnik Habuš, koji je natjecateljima zaželio puno uspjeha te sklapanje novih prijateljstava.

- Sretan sam što se okupio velik broj matematičara. Matematika je egzaktna znanost, u kojoj se uvijek zna točno rješenje. Ovim se Festivalom razvijaju dodatna znanja koja ostaju za cijeli život - istaknuo je zamjenik župana Kišić.

Festival matematike organizira udruga Centar znanja dok je suorganizator varaždinska VI. osnovna škola. Prijavljeno je 107 ekipa iz 28 škola s područja Varaždinske županije.

Natjecatelji se natječu ekipno i pojedinačno, održavaju se brojne radionice, izložbe te predavanja.

Cilj ove manifestacije je popularizirati matematiku, motivirati učenike za bavljenje matematikom, ali i motivirati učitelje matematike kako bi poticali učenike na rad.

Poseban je naglasak na grupnom radu, koji je temelj uspješnosti pojedinaca i društva u cjelini.

Festival ima višegodišnju tradiciju na državnoj razini. Osam godina održavao se u Puli, a zatim u Splitu i Lipiku.

Kako bi zadovoljili velik interes brojnih škola udruga je omogućila suorganizaciju većem broju škola među kojima je i VI. osnovna škola Varaždin za područje Varaždinske županije. Koordinatorica projekta u našoj županiji je nastavnica matematike Katica Kalajdžija

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci