Vijesti / Društvo

Varaždinci donose hranu i mijenjaju je za odjeću

Varaždinci donose hranu i mijenjaju je za odjeću

Na varaždinskom placu ovog vikenda održava se humanitarni buvljak u organizaciji udruge Direktna mladež (Dimla).

Misao vodilja projekta je kroz aktivizam podići svijest o problemima s kojima se susreću mladi, pojedinci i obitelji lošijeg imovinskog statusa s ciljem stvaranja zajednice unutar zajednice-poručuju iz Direktne mladeži.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sam projekt je nastao spontano kroz prikupljanje odjeće za beskućnike, a velikim odazivom građana, stvorio se problem skladištenja prikupljene odjeće. Udruga trenutno nema adekvatno skladište u koje bi mogli pohranjivati pristiglu robu, stoga su odlučili pokrenuti buvljak kako odjeća ne bi stajala u kutijama, već bi se iskoristila na način na koji je prvotno predviđena.

Sam buvljak je zamišljen po sistemu trampe, odnosno zamjene robe za robu, pa svi zainteresirani mogu zamjeniti konzerviranu hranu, higijenske potrepštine i školski pribor za odjevne predmete.

Kako naglašavaju iz udruge, želja im je proširiti dosadašnji registar obitelji kojima je potrebna pomoć kako bi cijeli projekt podigli na višu stepenicu, odnosno pomogli čim većem broju potrebitih ljudi te pozivaju sve građane da ukoliko znaju nekog u problemima, da ih kontaktiraju putem službene Facebook stranice ili direktno na buvljaku.

Sam buvljak održava se jednom mjesečno na gradskoj tržnici, a svi zainteresirani mogu ga posjetiti do nedjelje i pomoći svojim sugrađanima u nevolji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci