Vijesti / Društvo

LEPOGLAVA Podijeljene novčane potpore za novorođenu djecu

LEPOGLAVA Podijeljene novčane potpore za novorođenu djecu

Prvi put u ovoj godini Grad Lepoglava organizirao je prijem za obitelji s novorođenom djecom na kojem su im uručene jednokratne gradske novčane potpore.

- Među brojnim aktivnostima koje u Gradu provodimo ova nam predstavlja najveće zadovoljstvo – otkrio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodijeljene su potpore za 24 novorođene bebe – 19 djevojčica i 5 dječaka. Uz prigodne poklone za bebe i buket cvijeća za majke, 1.500 kuna primile su obitelji za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Za isplatu navedenih novčanih potpora Grad je izdvojio 47.500 kuna.

- Ovo je tek prva gradska potpora na koju ovdje okupljeni najmlađi građani Grada Lepoglave mogu računati. Naime, očekuje ih potpora u vidu subvencioniranja boravka u vrtiću te brojne potpore kojim će im Grad pomagati tijekom njihova školovanja i to za vrijeme pohađanja osnovne i srednje škole kao i za vrijeme studiranja - istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Dodao je da Grad nastavlja s ulaganjima kojima je cilj povećanje životnog standarda građana, dio tih projekata posebno je usmjeren poboljšanju životnih uvjeta obitelji s djecom.

- Osigurali smo sredstva za uređenje objekta Dječjeg vrtića Lepoglava čija obnova uskoro počinje. Također, u pripremi je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici - istaknuo je gradonačelnik Škvarić pozvavši roditelje na iskazivanje interesa za mogućnost pokretanja programa poticajne stanogradnje na području Grada Lepoglave.

Roditelji su pozvani da budu aktivni u komunikaciji s Gradom te daju prijedloge o tome na koji im način Grad može dodatno pomoći.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci