Vijesti / Društvo

FOTO Uspješna 1. Biciklijada Općine Maruševec, sudjelovalo oko 200 biciklista

FOTO Uspješna 1. Biciklijada Općine Maruševec, sudjelovalo oko 200 biciklista

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna, uspješna 1. biciklijada Općine Maruševec.

Na ruti duljine 18,5 kilometara vozilo se gotovo 200 biciklista s područja općine Maruševec, ali i biciklisti iz susjednih općina i gradova. Bicikliralo se kroz naselja Čalinec, Korenjak, Brodarovec, Novaki, Druškovec, Koškovec i Cerje Nebojse, a na nekoliko lokacija sponzori su osigurali okrjepu za sve sudionike biciklijade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igralište Gmajna bilo je start i cilj biciklijade, a članovi Udruge Gmajna su po dolasku za bicikliste pripremili besplatni grah.

U 1. biciklijadi Općine Maruševec sudjelovali su načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

- U prvoj godini mandata okupili smo predstavnike i članove organizacija civilnog društva u cilju pojačanja njihovih aktivnosti. Jedan od rezultata je ova 1. biciklijada koja se održavala na području naše općine i to u organizaciji najmlađe udruge koja okuplja velik broj članova - Udruge Gmajna - istaknuo je načelnik Šprem i dodao kako će Općina Maruševec i dalje biti podrška svim udrugama i podupirati njihov rad i djelovanje.

Zamjenik načelnika Mario Klapša naglasio je pak da je sama organizacija biciklijade bila na zavidnom nivou.

- Zadovoljni smo jer je prva biciklijada okupila veći broj zaljubljenika u pedaliranje nego što smo očekivali. Jako smo sretni što su u biciklijadi sudjelovali građani svih dobnih skupina, od školske djece do umirovljenika, pa čak i jedan budući biciklist od 15 mjeseci. Važno je poticati mlade ljude na zdrave stilove života, a vožnja bicikla zasigurno jedan od tih, zbog zdravstvenog, ekološkog, društvenog i drugih aspekata - istaknuo je zamjenik Klapša te dodao kako je biciklijada bila humanitarnog karaktera, jer će Udruga Gmajna prikupljene donacije darivat župnom Caritasu.

Općina Maruševec ovim putem zahvaljuje sudionicima, sponzorima, organizatorima, kao i svim građanima Općine Maruševec koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji prve ovakve manifestacije u našoj sredini.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci