Vijesti / Društvo

FOTO Izdane dvije poštanske marke s motivima grada Varaždina i Špancirfesta

FOTO Izdane dvije poštanske marke s motivima grada Varaždina i Špancirfesta

U ponedjeljak, 4. lipnja, ispred Gradske vijećnice u Varaždinu predstavljenje su dvije poštanske marke s motivima grada Varaždina i Špancirfesta.

Hrvatska pošta će u 2018. godini izdati ukupno 21 izdanje prigodnih poštanskih maraka, a serija prigodnih poštanskih markica na temu Hrvatski turizam posvećena je upravo Varaždinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nešto je više od 2 mjeseca do početka jubilarnog 20. Špancirfesta. Predstavit ćemo poštansku marku s motivom Špancirfesta i s motivom grada Varaždina. O kakvom značaju je riječ govori podatak da je u 20-godišnjoj povijesti varaždinskog festivala ovo prvi put da se Špancirfest nalazi kao motiv na poštanskoj marci, a grad Varaždin je posljednji put kao motiv koji je bio posvećen upravo gradu na marki bio 2009. godine.

U proteklih 20 godina motiv grada Varaždina na poštanskoj je marki bio ukupno 11 puta, od toga je dva puta bio posvećen upravo gradu, a ostalih 9 puta bile su posvete vezane uz obljetnice događanja, manifestacije i poznate ličnosti koje imaju veze sa Varaždinom. S obzirom da je Hrvatska pošta program izlaženja poštanskih marki priprema godinama unaprijed, prijedlog smo predali još prije dvije godine - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Na Korzu možete od 10 do 18 sati građani razgledati prigodnu mini izložbu - Varaždin na poštanskim markama, dok u prigodno uređenom poštanskom uredu - kućici možete dobiti besplatnu prigodnu razglednicu s motivima grada i Špancirfesta, te ju isto tako, besplatno, s porukama i pozdravima iz Varaždina, kao i prigodnim izdanim markama i žigom prvog dana poslati u svijet.

- Nadam se da će Varaždinci, koji često znaju biti kreativni razglednice poslati prijateljima, ne samo diljem Hrvatske nego i diljem svijeta. Prvih 20 primatelja razglednice, koju je danas netko upravo njima poslao, uz uvjet ako su van Varaždinske županije, ako se jave u ured Turističke zajednice bit će nagrađeni i prigodnim poklonom - najavila je Toth.

Zamjenica gradonačelnik Sandra Malenica smatra kako čast što je Hrvatska pošta odlučila uvrstiti Varaždin u ovu svoju promotivnu kampanju i to čak na dvije marke.

- Ovo je prekrasna manifestacija, skoro da možemo reći da je to promocija tradicijskih obrta, nažalost da sve više koristimo ove e načine komuniciranja. To ne znači da ćemo prestati ikada korisiti razglednice, nego će one vjerojatno poprimiti neki novi oblik, a što, to ćemo tek vidjeti. Špancirfest ove godine slavi 20. obljetnicu. Drago mi je da nas vide kao jedan izniman turistički potencijala - rekla je Sandra Malenica.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci