Vijesti / Društvo

Grad Lepoglava će pomoći građanima zaštiti usjeve od štete koju radi divljač

Grad Lepoglava će pomoći građanima zaštiti usjeve od štete koju radi divljač

Grad Lepoglava i ove će godine pomoći građanima zaštiti poljoprivredne usjeve od štete koju radi divljač, posebice divlje svinje. U tu je svrhu, kao i prethodnih godina, Grad nabavio repelente za odbijanje divljači koje će Lovačko društvo Srnjak Ravna gora i Udruga lovaca Graničar iz Višnjice, podijeliti građanima čiji su usjevi ugroženi od divljači.

- Želimo pomoći građanima zaštiti njihove usjeve koji su sve češće na meti divljači. Pri tom vodimo brigu da ne ugrozimo divljač pa smo stoga i ove godine nabavili repelente čija je svrha neugodnim mirisima odbiti divljač od usjeva - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom predaje repelenata lovcima koji će ih dalje distribuirati građanima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dopredsjednik lovačkog društva Srnjak, Predrag Maček zahvalio je na gradskoj donaciji te istaknuo kako je riječ o prvoj takva suradnji lovaca i jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Lepoglave, u Hrvatskoj. Ta je suradnja započela prije četiri godine tijekom kojih Grad nabavlja repelente kojima građani štite svoje poljoprivredne usjeve.

- Važno je da građani poduzmu mjere zaštite poljoprivrednih usjeva od divljači. Naime, u slučaju da im divljač uništi usjeve, a prethodno nisu poduzeli mjere zaštite usjeva od divljači, neće imati pravo na odštetu - stoji u priopćenju.

Donirane repelente građani mogu preuzeti od navedenih lovačkih društva odnosno kontaktirati lovnika Lovačkog društva Srnjak, Ivana Pavlekovića (mob. 098 425 535) odnosno lovnika Lovačke udruge Graničar, Zlatka Kranjčeca (703 030).

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!