Vijesti / Društvo

OPEKA Kreće izrada dokumentacije, a zatim obnova dvorca i arboretuma

OPEKA Kreće izrada dokumentacije, a zatim obnova dvorca i arboretuma

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Varaždinskoj županiji 800.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za projekt 'Rekonstrukcija i obnova kompleksa Dvorca i Arboretuma Opeka u Marčanu'. Ugovor su danas, 23. svibnja, potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Cilj projekta Rekonstrukcija i obnova Kompleksa Dvorca i Arboretuma Opeka u Marčanu je podizanje konkurentnosti i kvalitete obrazovanja u regiji kroz izgradnju Centra kompetentnosti u području poljoprivrede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim potpisivanjem prijeđena je prva stepenica s kojom se sufinancira izrada projektne dokumentacije i pribavljanje potrebnih dozvola za rekonstrukciju i obnovu.

U drugoj fazi projekat podrazumijeva ulaganje u rekonstrukciju i obnovu kompleksa te uspostava centra kompetentnosti u području poljoprivrede. Projekt se planira prijaviti na natječaj u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Vrijednost druge faze je 35 do 40 milijuna kuna, a pretpostavka za dobivanje sredstava za centar kompetentnosti u Vinici jest da Srednja škola Arboretum Opeka Vinica čiji je osnivač Varaždinska županija dobije u vlasništvo taj prostor, što je i dogovoreno između ministra državne imovine Gorana Marića i župana Varaždinske županije Radimira Čačića na radnom sastanku održanom u Varaždinu, 21. svibnja.

- Današnjim potpisivanjem ugovora o dodjeli 800.00 kuna za projektnu dokumentaciju za Arboretum zapravo smo krenuli u realizaciju jednog od najvažnijih projekata za našu Županiju. On obuhvaća i poljoprivredu i obrazovanje i mogućnost zapošljavanja prvenstveno u sektoru poljoprivrede što je za našu Županiju posebno važno i to je zaista jedan važan projekat za budućnost - naglasio je zamjenik župana Tomislav Paljak.

U Zagrebu je danas potpisano ukupno 13 ugovora vrijednih tri milijuna kuna u kojima su prijavitelji gradovi i općine s područja Varaždinske županije, a projekat Rekonstrukcija i obnova Kompleksa Dvorca i Arboretuma Opeka u Marčanu je ujedno projekt s najviše odobrenih sredstava.

Navedeni projekti prijavljeni su u okviru Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci