FOTO Sveti Nikola nagradio mališane iz vrtića Zeko u Trnovcu Bartolovečkom

U organizaciji Općine Trnovec Bartolovečki i ove se godine, u povodu blagdana svetog Nikole, darivaju najmlađih mještani Općine od predškolskog uzrasta do četvrtih razreda osnovne škole. Tako je u srijedu stotinjak mališana u Dječjem vrtiću Zeko na poklon dobilo slatke poklone koje im je osobno uručio sveti Nikola. Mališani su bili dobri tijekom cijele godine tako da pokloni nisu izostali. Na darivanju je bio i načelnik Općine Zvonko Šamec koji je istaknuo kako se ova lijepa tradicija organizira niz godina.

– U ovoj Općini organiziramo darivanje djece, a ukupno će ove godine biti podijeljeno 600-tinjak darova mališanima, od onih koji idu u predškolu do učenika četvrtih razreda – kazao je Šamec te podsjetio da se za najmlađe izdvaja puno sredstava kroz proračun.

– Pomažemo roditeljima novorođenih, izdvajamo za predškolski uzrast, kao i za osnovnoškolce, a tu su naravno i stipendije za studente. Brinemo i o tome da financijski pomažemo i osnovnim školama i dječjim vrtićima. Moram naglasiti da jedan veliki dio, zapravo najveći dio proračuna, oko 65 posto, trošimo upravo za spomenute djelatnosti, ali to je ulaganje u budućnost – ako neće biti djece, neće biti ni budućnosti – zaključio je Šamec.

Osim darivanja u vrtiću Zeko dan ranije darivana su djeca u Osnovnoj školi Trnovec. Načelnik je najavio i posjet dječjem vrtiću Mala oaza u Bartolovcu.

Već standardno, u subotu, 9. prosinca, u 16 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Šemovec održat će se velika predstava za svu djecu iz naselja donjeg dijela Općine, a to su Bartolovec, Žabnik, Štefanec, Šemovec i Zamlaka. Uz predstavu djeca će dobiti prigodne darove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije