ZAŠTITNA RADIONICA ‘Zapošljavamo 25 ljudi, već smo ozbiljna tvrtka’

Obilaskom Zaštitne radionice u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin obilježeni je Međunarodni dan osoba s invaliditetom te 11 godina rada Zaštitne radionice.

Naime, Zaštitna radionica je u Strukovnoj školi Varaždin osnovana 13. prosinca 2006. godine, a sam projekt osnivanja pokrenula je Varaždinska županija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Glavni cilj bio je iznalaženje mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom i smanjenim radnim sposobnostima te liječenih ovisnika kao prvi takav projekt u Hrvatskoj, a danas je u njoj zaposleno 25 radnika, od kojih je 13 osoba s invaliditetom.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak je u pratnji ravnatelja Srednje strukovne škole Dražena Koščaka obišao radionicu te se susreo sa radnicima koji tamo rade.

– Ova je radionica u potpunosti ostvarila svoj cilj i namjenu i mi u Županiji vrlo smo zadovoljni njezinim radom. To je krasan primjer kako se može u sustavu strukovnog obrazovanja napraviti radionica koja može funkcionirati na tržištu, zapošljavati, ostvarivati praksu – sve na jednom mjestu. Ono što posebno veseli jest činjenica da su više od polovice radnika osobe s invaliditetom, a moramo reći i to da se ovdje zaista izrađuje visokokvalitetna roba. Ljudi koji ovdje rade trude se, daju sve od sebe, a važno je i to da su i oni zadovoljni – istaknuo je zamjenik župana Paljak.

Ravnatelj škole Dražen Košćak je izrazio zadovoljstvo radom radionice.

– Došli smo do 25 zaposlenika i već smo, mogli bismo reći, jedna ozbiljna tvrtka. Kad smo počeli prije 11 godina, radionica je bila isključivo bazirana samo na proizvode od tekstila, a sad smo već tu djelatnost proširili na kožne proizvode, ali i namještaj i ostale proizvode od drveta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije