TJEDNA PROGNOZA Pred nama je prevrtljiv tjedan, bit će i snijega i kiše i južine

U ponedjeljak će biti suho s kraćim sunčanim razdobljima. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura mogla bi pasti nekoliko stupnjeva ispod nule, osobito u slučaju vedrije noći. Ni danju baš neće biti osobito toplo, maksimalac se očekuje između 2 i 4 Celzijeva stupnja. Barem će biometeorološka situacija biti povoljnija pa će se tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika smanjiti.

Mraza će biti i u utorak ujutro s temperaturom malo ispod nule, a moguća je i magla. Tijekom dana dosta oblaka uz mogućnost za vrlo slabe oborine na granici kiše i snijega. Oborina ne bi trebalo biti puno, ali budimo spremni na njihovu pojavu i mogućnost poledice. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 1°C, a najviša dnevna oko 5 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda nam donosi djelomično sunčano i malo toplije vrijeme, osobito popodne jer bi trebao zapuhati lagani jugozapadni vjetar. Ujutro je moguć mraz i mjestimična magla koja se u nekim nizinama može i dulje zadržati i time spriječiti Sunce da nas ugrije.

Za četvrtak se može najaviti suho vrijeme, Tijekom dana su moguća sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni pa će još malo zatopliti uz jutarnju temperaturu oko 0°C, a najviša dnevna će biti oko 9 ili 10 Celzijevih stupnjeva.

U petak daljnje jačanje južine. Veći dio dana suho uz izmjenu oblaka i sunca, a potkraj dana je moguća kiša. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar pa bi petak trebao biti najtopliji dan u ovom tjednu. Biometeorološke prilike nepovoljne. Krajem dana uz jaču kišu trebao bi doći i sjeverni vjetar uz zahlađenje pa je u noći na subotu moguć i snijeg.

U subotu pretežno oblačno i hladnije. Povremeno su moguće oborine, a s obzirom na sjeverni vjetar i pad temperature to bi mogla biti kiša, ali i snijeg. Temperatura će opet biti granična pa u nizinama snijeg nije sasvim siguran. Puhat će sjeverni vjetrovi, a temperatura se očekuje malo u plusu.

U nedjelju nešto povoljnije, većinom suho i dosta hladno, osobito ujutro. Nove oborine moguće su na početku sljedećeg tjedna, ali treba pratiti prognozu ovih dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije