Vijesti / Društvo

nasrnuo na učenike

VIDEO O incidentu u školi progovorio i profesor Franjo Dragičević: 'Nisam mlatio učenike, gurnuo sam ih'

VIDEO O incidentu u školi progovorio i profesor Franjo Dragičević: 'Nisam mlatio učenike, gurnuo sam ih'
Screenshot/RTL

'Da moram, opet bih to napravio, iako me sram da sam tako reagirao... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti', kaže profesor.

Iz Čakovca stiže vijest o profesoru koji je istukao dvojicu svojih učenika nakon što su ga tijekom nastave pogodili kredom. Sve se dogodilo u Tehničkoj školi, a u slučaj se uključila i policija te Ministarstvo obrazovanja, piše RTL.

Ono što se dogodilo u srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu definitivno je nasilje, slažu se i učenici i profesori, ravnatelj kaže bila je to neprimjerena reakcija na neprimjereno ponašanje, a evo što se zbilo - iz oba kuta.

- Profesor je ustao, osam učenika izbacio van, nakon čega, učenici tvrde, jedan je pljunuo na klupu, nakon čega ga profesor hvata za vrat, udara po glavi te nogom udara u zadnji dio tijela i učenik tada izlazi iz razreda, da bi nakon pet minuta profesor izašao na hodnik, uhvatio drugog učenika, odvukao ga u kabinet te ga tamo odgurnuo u stol i tukao. Dvaput ga pljusnuo i jednom udario u tijelo, rekao je jedan od učenika srednje tehničke škole u Čakovcu.

- Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio,
da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu... Nisam ga mlatio, ali sam ga gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman - rekao je prozvani profesor Franjo Dragičević.

Profesor kojemu je godina dana do mirovine tvrdi još je od jeseni taj razred, inače poznat u cijeloj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali taj je put nakon što je gađan kredom - izgubio kontrolu.

- Ja sam to napravio i da moram, opet bih napravio, sram me da sam tako morao reagirati... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti - tvrdi Dragičević.

- Profesor je znao lomiti trokute, vikati, vrijeđati učenike, bilo je svašta, prijetnje, prijetio je da će zvati policiju, svašta, rekao je jedan od učenika.

Vezana vijest:

Profesor napao učenike, Tehnička škola Čakovec incident u tehničkoj školi PROFESOR NAPAO UČENIKE Ravnatelj: 'Bio je isprovociran, gađali su ga kredom!'

Učenici su pozvali školsku psihologinju, a potom i policiju, u školu, a profesor je pozvao učenika na kojeg je nasrnuo da ode liječniku - kako bi se utvrdilo je li mu ostavio kakav trag na tijelu, jer i tu se iskazi razlikuju, no učenik je to odbio, kaže naš sugovornik, kolega iz istog razreda - jer nije htio da sve doznaju roditelji. Roditelji su ipak pozvani u školu.

- Ništa ne opravdava fizičko nasilje - ponavlja jedini učenik tog razreda koji je pristao tome govoriti, ali pod zaštitom identiteta, no profesor kaže dok učenici imaju sva prava - nitko ne štiti njih. 

Na potezu je sada Ministarstvo obrazovanja, kojem je slučaj jutros i prijavljen.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!