Vijesti / Društvo

EVIDENCIJA VOLONTERA

U Županijskoj palači obilježen Međunarodni dan volontera i predstavljen registar

U Županijskoj palači obilježen Međunarodni dan volontera i predstavljen registar
Varaždinska županija

Uloga registra volontera bit će objedinjavanje podataka o raspoloživim i dostupnim volonterima na području Varaždinske županije...

U Županijskoj palači u Varaždinu obilježeni je Međunarodni dan volontera koji se inače svake godine obilježava 5. prosinca, a tom prigodom je predstavljen Registar volontera putem kojeg će Društvo Crvenog križa Varaždinske županije voditi evidenciju o volonterima Varaždinske županije.

Naime, uloga registra volontera bit će objedinjavanje podataka o raspoloživim i dostupnim volonterima na području Varaždinske županije, kao i lakše usmjeravanje volontera s obzirom na njihove interese, te lakše pronalaženje volontera od strane institucija kojima su potrebne njihove uloge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Registar je predstavio ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac, a predstavljanju su prisustvovali i zamjenik župana Robert Vugrin, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat te volonteri Silvija Ladić Fischer, Snježana Rusman, Damir Frntić i Predrag Makaj koji su zajedno skupili preko osam tisuća sati volontiranja i to u različitim kriznim situacijama, poput poplava u Slavoniji, migrantske krize, vježbe IPA FLOODS 2017.

Zamjenik župana Vugrin bio je vidno zadovoljan predstavljanjem registra te je čestitao svim volonterima njihov dan.

- Odajem priznanje i poštovanje svim volonterima koji svoje vrijeme i trud te angažman ulažu za opću dobrobit, slobodno možemo reći da svojim djelima mijenjaju svijet nabolje, a naša Županija se može pohvaliti zaista velikim brojem volontera koji su se dokazali djelovanjem na različitim područjima. Drago mi je da ćemo imati i prigodni registar pa će se u njemu moći naći svi potrebni podaci o našim dragim volonterima koji će služiti za daljnju lakšu koordinaciju u možebitnim krizama i situacijama - rekao je zamjenik župana Vugrin.

Ravnatelj  Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac predstavio je Registar.

- Ovaj Registar biti će dostupan na web stranici. Svi podaci o našim volonterima, njihovom volontiranju i pomaganju biti će dostupni javnosti i to je jako dobro. Inicijativa je došla od županijskog vijećnika Alena Trglačnika i to je pohvalno. Naši volonteri su zaista aktivni, pomažu srcem, angažirani su jako. Svi zainteresirani će moći ispuniti obrazac na našoj web strani te iskazati svoj interes za volontiranje u nekom od područja. Siguran sam da će biti puno zainteresiranih jer ovdje ljudi vole pomagati. Zahvaljujem se i Županiji na pomoći koja nas uvijek prati - rekao je Nebojša Buđanovac.

Silvija Ladić Fischer naznačila je kako ju pomaganje i volontiranje čini sretnom i zadovoljnom te da pomaže uvijek kada je u prilici.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!