U Maruševcu dodijeljene stipendije: ‘Općina brine o svojim građanima’

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem u društvu zamjenika načelnika Maria Klapše, potpisao je ugovore o stipendiranju 21 studenta koji su ove godine upisali prvu godinu studija i podnijeli prijavu na natječaj za dodjelu stipendija Općine Maruševec.

Načelnik Šprem je prigodom potpisivanja ugovora poželio studentima puno uspjeha za vijeme obrazovanja te najavio kako će Općina od sljedeće godine usmjeriti veća financijska sredstva za pomoć svojim građanima.

Trenutno mjesečni iznos stipendije za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije iznosi 200 kuna, a za one koji studiraju u Zagrebu i u drugim sredinama 250 kuna, dok će od iduće godine stipendije biti veće te će iznositi 300, odnosno 350 kuna.

– Za sve kategorije građana, počevši od naknada za novorođenčad i radnih bilježnica za osnovnoškolce pa do studentskih stipendija, Općina će iduće godine umjesto dosadašnjih milijun kuna izdvojiti 1,4 milijuna kuna. To je znak da Općina Maruševec brine o svojim građanima od početka njihovog odrastanja, a naročito o najmlađima od početka njihovog obrazovanja – rekao je načelnik Šprem, dok je zamjenik Klapša dodao kako se nada da će studenti nakon školovanja ostati živjeti i raditi u svojoj općini.

Uz novog 21 studenta, Općina Maruševec nastavlja stipendirati i 51 redovnog studenta koji iz ranijih godina imaju sklopljen ugovor o stipendiranju s Općinom Maruševec, a dostavili su potvrdu fakulteta o upisu u narednu godinu studija. Na taj način Općina Maruševec u ovoj akademskoj godini pomaže ukupno 72 studenta s područja općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije