Vijesti / Društvo

Traže odgovore

Reformisti traže hitno rješenje: 'Zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu?'

Reformisti traže hitno rješenje: 'Zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu?'
Reformisti

Ono što znamo, kažu Reformisti, je da u proračunu Grada Varaždina za 2019. godinu nisu predviđena nikakva sredstva vezana za rješavanje te problematike.

U  godinu i pol mandata kao predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovca Robert Vugrin, upozorio je na problem teretnog prometa u Jalkovcu najmanje šest puta i na svim trima održanim koordinacijama gradonačelnika s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, a što je vidljivo i u promemoriji, koja je od strane Grada Varaždina poslana samo jednom.

- Upozorio sam na taj problem i kroz definiciju prioriteta za Mjesni odbor Jalkovec krajem 2017. godine, zatim kroz dopis koji je išao u travnju 2018. godine na Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, još jednom u lipnju 2018. dopisom prema Upravnom odjelu za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo, te ponovljenim dopisom prema UO za komunalne poslove u srpnju  2018. godine sa zamolbom za bilo kakvom povratnom informacijom, odnosno, molbom da ukoliko su određene dodatne radnje po tom pitanju već poduzete, da nas upoznaju s aktualnim statusom projekta i njegovim terminskim planom – naglasio je  Vugrin.

Zona malog i srednjeg poduzetništva

Na jugozapadnom ulazu u Grad  Varaždin u Jalkovcu nalazi se Zona malog i srednjeg poduzetništva, u kojoj je trenutno smješteno 40-ak poduzetnika, a zaposleno oko 800 ljudi.

Sama Zona je u nekoliko posljednjih godina povećala broj korisnika što je intenziviralo promet kroz samo naselje do zone, a kako postoji mogućnost da se i u predstojećem razdoblju dodatno poveća broj korisnika.

Činjenica je da određeni gospodarski subjekti za svoje redovno poslovanje moraju koristiti i transport teretnim vozilima.

S obzirom da se većina kuća naselja Jalkovec nalazi uz glavnu cestu, kretanje teretnih vozila ukupne dužine i preko 10 metara utječe na sigurnost mještana – prije svega pješaka i biciklista i na kvalitetu življenja, s obzirom da teretna vozila prometuju kroz naselje i u sitnim noćnim satima.

- Ispred Vijeća mjesnog odbora na različitim sam razinama Grada Varaždina u više navrata zamolio da se što prije pokrenu potrebite radnje kako bi se našlo rješenje koje bi izmjestilo teretni promet iz samog naselja, odnosno da se pronađe cjelovito, održivo i ekološki prihvatljivo rješenje koje će predvidjeti kompletno teretno logističko rješenje za Zonu malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu. Nisam dobio nikakvu informaciju o tome pa postavljam pitanje zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu? – rekao je Vugrin.

Ono što znamo, kažu Reformisti, je da u proračunu Grada Varaždina za 2019. godinu nisu predviđena nikakva sredstva vezana za rješavanje te problematike. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!