Vijesti / Društvo

POUČNA PREZENTACIJA

DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA Ivanečkim učenicima predstavljen projekt 'Obnova piramide na Ivančici'

DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA Ivanečkim učenicima predstavljen projekt 'Obnova piramide na Ivančici'
Grad Ivanec

Kroz poučnu prezentaciju učenicima su predstavljene osnove planinarskog kodeksa i etike.

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrate EU projekata u Ivancu, jučer je  pedesetak učenika ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec na zanimljiv, interaktivan i edukativan načini upoznato s osnovama planinarstva. 

Kroz poučnu prezentaciju učenicima su predstavljene osnove planinarskog kodeksa i etike. Objašnjeno im je kako se treba ponašati u planinama te su upoznati s važnošću očuvanja prirode i okoliša. Također, osnovnoškolci su prepričali svoja dosadašnja planinarska iskustva.

Predavanje za učenike održao je predsjednik HPD-a Ivančica Ivanec Borislav Kušen

b365ad4362e1a8cb56ce646c8d13341d.jpg?v=2

Kako bi im što zornije objasnio te kako bi kod djece razvio interes za planinarstvom od najranije dobi, učenicima je pokazao i predstavio osnovnu planinarsku opremu koju su ujedno mogli razgledati i iz prve ruke saznati kako se što koristi.

Predavanjem je ujedno predstavljen prvi uspješno završen EU projekt HPD-a 'Obnova piramide na Ivančici', a kojim se ovo planinarsko društvo profiliralo kao primjer dobre prakse u pripremi i provedbi EU projekata na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini. 

Time se na najbolji način u sklopu manifestacije Daniotvorenih vrata EU projekata i obilježavanja samog Europskog tjedna, a koji se održava uz potporu Ministarstvaregionalnoga razvoja i fondova EU, pokazalo da i udruge civilnog društva mogu jednako uspješno koristiti bespovratna sredstva iz EU fondova.

Ivanec se tako može pohvaliti da su EU fondovi promijenili i obnovili njegov stoljetni simbol i dio njegove bogate planinarske baštine.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!