Vijesti / Društvo

MIRISI IZ PROČISTAČA

SMRAD NA AQUACITYJU Najavljene mjere za suzbijanje nesnosnih mirisa, no pravo rješenje tek 2023.

SMRAD NA AQUACITYJU Najavljene mjere za suzbijanje nesnosnih mirisa, no pravo rješenje tek 2023.
Varaždinski.hr

Direktor Varkoma Željko Bunić najavio je tri mjere kojima će se smrad kod kupališta Aquacity pokušati umanjiti. Rješenje koje će tom problemu stati na kraj jednom za svagda najavljeno je tek za četiri godine...

Iako se konačno rješenje nesnosnog smrada na Aquacityju nazire tek za neke četiri godine, zajedno sa završetkom projekta Aglomeracije na području Varaždina, direktor Varkoma Željko Bunić izjavio je na konferenciji za medije kako će tom problemu pokušati doskočiti već ovog ljeta.

Vezana vijest:

Pročistač, Aquacity 'MIRIS' PLAŽE Aquacity se priprema za sezonu, no kako riješiti probleme s pročistačem? Evo što kažu u Varkomu...

Izvor smrada kod Aquacityja je pročistač otpadnih voda, udaljen oko 500 metara od kupališta, a kako je već prethodno objasnio Bunić, najveći izvor smrada nalazi se u otpadu koji do pročistaća dolazi iz prehrambene i mesne industrije.

No problemu će, bar djelomično, pokušati doskočiti ovog ljeta.

- Varkom kreće u tri akcije kojima planiramo umanjiti smrad na Aquacityju. Prvo, napravit ćemo kompostanu koju ćemo zagraditi. Drugo, na područjima aeracije ćemo instalirati novu opremu. I treće, instalirat ćemo tri mjerne stanice kojima će se mjeriti kemikalije koje uzrokuju neugodne mirise. Kroz te mjere očekujemo smanjenje smrada na području kupališta Aquacity – rekao je Bunić.

Ipak, tek će 2023. godine, nakon što na području Varaždina bude izgrađen još jedan pročistač, kao i kompletna kanalizacijsko-kolektorska mreža, problem biti riješen.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video