Vijesti / Društvo

KRAJ PROMETNIM GUŽVAMA

NADVOŽNJAK OTVOREN! Promet opet teče normalno, a uskoro nas čeka i rotor: 'Planiramo ga izgraditi do kraja godine'

NADVOŽNJAK OTVOREN! Promet opet teče normalno, a uskoro nas čeka i rotor: 'Planiramo ga izgraditi do kraja godine'
Varaždinski.hr

Kreće i izgradnja rotora na raskrižju Gospodarske i Biškupečke, u planu je rotor u Hrašćici, gradit će se rotor na raskrižju Međimurske i Koprivničke, zatim jedan rotor nas čeka na cesti prema Ludbregu, kod skretanja za Motičnjak i prema Kućanu, te još jedan kod Slobodne zone...

Nadvožnjak u varaždinskoj Gospodarskoj ulici danas u jutarnjim satima otvoren je za promet. Događaj je to koji su nestrpljivo čekali mnogi građani koji prometuju tim dijelom grada, budući da su radovi na nadvožnjaku stvarali prilične gužve na alternativnim pravcima, poglavito u Cehovskoj ulici.

Radovi su počeli 23. travnja, kada je bilo najavljeno da će trajati do 15. kolovoza. Upravo je to što je sanacija završena prije roka posebno istaknuto na današnjem otvaranju nadvožnjaka, na kojem su govorili zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Avar je istaknuo dobru suradnju Grada Varaždina, Hrvatskih cesta i države. Naime, Hrvatske ceste samostalno su financirale cjelokupnu investiciju od gotovo 6 milijuna kuna.

- Oba nadvožnjaka sada su obnovljena, najbitnije je da je sanacija ovog drugog završena prije Špancirfesta, tako da neće biti nikakvih prometnih zastoja kada krajem mjeseca krene prava gužva - rekao je Avar.

Najavljivala se i izgradnja rotora na mjestu križanja Gospodarske i Zagrebačke, odmah podno nadvožnjaka, no zahvat, rekao je Avar, nije bilo moguće provesti istovremeno.

- Sanaciju nadvožnjaka financirale su Hrvatske ceste, a izgradnju rotora financira Grad. Osim toga, kod rotora se mora napraviti i studija i sva projektna dokumentacija, što traje, a nadvožnjak je zaista trebalo brzo obnoviti jer je bio u izrazito lošem stanju. No sredstva su osigurana u proračunu za 2019. godinu, oko 5 milijuna kuna. Plan je rotor izgraditi do kraja ove godine - najavio je Avar.

Brojni rotori u planu

Avar i Leverić najavili su i ostale cestovne investicije. Tako je rečeno da nakon Špancirfesta kreće i izgradnja rotora na raskrižju Gospodarske i Biškupečke, u planu je rotor u Hrašćici, gradit će se rotor na raskrižju Međimurske i Koprivničke, zatim jedan rotor nas čeka na cesti prema Ludbregu, kod skretanja za Motičnjak i prema Kućanu, te još jedan kod Slobodne zone.

- Osim toga, nastavlja se obnova ulica i nogostupa u gradu. Od planiranih 16 ulica, njih 13 do 14 će sigurno biti izvedeno do kraja godine - najavio je Avar.

Također, na cesti D2, od slovenske granice do Ludbrega, svi pješački prijelazi bit će označeni, najavio je Leverić.

Obilaznica Novog Marofa

Sredstva su Hrvatske ceste osigurale i za istočnu obilaznicu Novog Marofa.

- Prošle godine u svibnju ovdje je bio Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta. Bili smo tada u Breznici, radi projektiranja i izgradnje nogostupa. Krajem godine ili početkom iduće sve će biti spremno za izgradnju. Zatim smo posjetili županijsku cestu Breznica - Sudovec. Naime, nekoliko godina cesta od Sudovca do Možđenca bila je zatvorena, pa je sav promet išao preko županijske ceste. Stoga smo tražili pomoć Hrvatskih cesta za njezino saniranje. Nakon toga smo bili u Novom Marofu radi projektiranja i izgradnje istočne obilaznice i na kraju bili ovdje - rekao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Brza cesta Varaždin - Ivanec - Lepoglava

- Veseli me tempo i dinamika rada HC. Obnavljanju se stare, grade nove ceste, a naglasak je bio na izgradnji brze ceste Varaždin - Ivanec - Lepoglava. Lokacijska je ishođena, kreće se s projektiranjem. Do sredine iduće godine sva dokumentacija trebala bi biti gotova. Na području Varaždinske županije trebalo bi graditi četiri brze ceste, ova bi trebala biti prva - rekao je Stričak.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video