Vijesti / Društvo

MUKE PO AMBROZIJI

REAKCIJA Reformisti prozvali vlast za nesuzbijanje ambrozije, Avar odgovorio: 'Grad čini sve što je u njegovoj nadležnosti'

REAKCIJA Reformisti prozvali vlast za nesuzbijanje ambrozije, Avar odgovorio: 'Grad čini sve što je u njegovoj nadležnosti'
Robert Anic/PIXSELL, Reformisti

Na priopćenje stranke Reformista o ambroziji u Varaždinu u ime Grada Varaždina reagirao je Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

Vezana vijest:

ambrozija Alergena biljka Reformisti o ambroziji u Kučan Marofu: 'Grad Varaždin očito je postao tempirana bomba, s jedne strane bale, s druge ambrozija'

- Grad Varaždin ne misli se osvrtati na istupe Reformista, samo želimo skrenuti pozornost na činjenicu da su svojim priopćenjem o ambroziji pokazali do sada nezabilježenu razinu politikanstva. Naime, uz priopćenje su poslali fotografiju polja na kojem se uopće ne nalazi ambrozija nego zlatnice ili zlatošipke, ljekovite biljke koja raste na neobrađenim površinama.

Kada je u pitanju borba protiv biljaka koje izazivaju alergiju, gradska vlast čini sve što je u njenoj nadležnosti kako bi se uklonila ambrozija. Između ostalog, upravo je u tijeku nadzor nad površinama koje su zarasle u ambroziju kako bi se utvrdilo tko je vlasnik takvih zemljišta i naredilo uklanjanje.

Upravo u Kućan Marofu je izdano 10 prekršajnih naloga te se vode postupci protiv prekršitelja. Sukladno zakonskim odredbama Grad nema nadležnosti ulaziti u privatno vlasništvo i na svoju ruku uklanjati ambroziju.

Ali kako to biva, Reformisti prvo zahtijevaju nezakonito postupanje da bi drugi dan mogli pisali anonimne prijave. Isto tako, Reformisti bi trebali znati da su najveći problem velike zapuštene poljoprivredne površine oko Varaždina, nad kojima grad nema ni teritorijalnu nadležnost. Za Reformiste bi bilo bolje da poljoprivrednom politikom u županiji pridonesu većoj obrađenosti poljoprivrednog zemljišta. 

Grad će nastaviti činiti sve da se smanji površina zemljišta pod ambrozijom, a upravo u kolovozu se provodi drugi otkos na korovištima. Obzirom na lijenost Reformista u čitanju dokumenata, drage dame i gospodo, aktivnost u Proračunu se zove 'Radovi na iskorjenjivanju ambrozije i drugih alergenih biljaka' i nalazi se unutar programa Održavanja zelenih površina - stoji u reakciji.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!