Vijesti / Društvo

IZRAZITO NEADEKVATNI UVJETI

PAS U ŠKRILJEVCU Komunalni redar Grada Ivanca slučaj prijavio Veterinarskoj inspekciji: 'Životinja je u lošem stanju, trpi bol i patnju'

PAS U ŠKRILJEVCU Komunalni redar Grada Ivanca slučaj prijavio Veterinarskoj inspekciji: 'Životinja je u lošem stanju, trpi bol i patnju'
Ilustracija, Foto čitatelja

'Utvrđeno je da je životinja u lošem stanju, da trpi bol i patnju te da bi nastavak boravka psa u takvim uvjetima ovo stanje uvelike pogoršao'.

Škriljevcu kod Ivanca pas već duže vrijeme 'živi u neadekvatnim uvjetima, bez vode i hrane, u izmetu', stoji u Facebook objavi čitateljice, o čemu smo izvijestili.

- Komunalni redar je izašao na teren i radi se na tome, obaviještena je Veterinarska inspekcija te čekamo njihov odgovor - kazala je o slučaju Gordana Lacko, predsjednica varaždinskog azila Spas.

Kontaktirali smo i komunalno redarstvo Grada Ivanca o detaljima postupanja.

Vezana vijest:

Zanemareni pas Škriljevec, Ivanec NEHUMANOST NEMAR VLASNIKA Pas u Škriljevcu kod Ivanca živi 'bez vode i hrane, u izmetu'. Iz Spasa tvrde: 'Slučaj smo prijavili nadležnima, čekamo njihov odgovor'

- Dana 22. srpnja, Upravni odjel za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca primio je prijavu jedne građanke o psu u naselju Škriljevec, kojeg vlasnik drži u neadekvatnim uvjetima, i koja je po tom pitanju zatražila službeno postupanje mjerodavnih službi - stoji u odgovoru Grada Ivanca na postavljen upit.

Već sljedećeg dana, 23. srpnja, na teren je upućen komunalni redar koji je na predmetnoj adresi izvršio uvid i utvrdio da se na njoj doista nalazi pas pasmine samojed, kojeg vlasnik drži u izrazito neadekvatnim uvjetima, stoji dalje u odgovoru.

- Utvrđeno je da je životinja u lošem stanju, da trpi bol i patnju te da bi nastavak boravka psa u takvim uvjetima ovo stanje uvelike pogoršao. Prilikom boravka na terenu komunalni redar nije mogao očitati čip, ali je pregledom baze Lysacan utvrdio da je na predmetnoj adresi upisan pas pasmine samojed, da je čipiran i cijepljen. Također, utvrđen je identitet vlasnika psa - javljaju iz Grada Ivanca.

Komunalni redar je 25. srpnja zapisnik s fotodokumentacijom, sukladno Zakonu o zaštiti životinja, uputio na daljnje postupanje Državnom inspektoratu - Veterinarskoj inspekciji.

- Upućena je i zamolba da o svom postupanju izvijesti Grad Ivanec, kako bi Grad o poduzetim mjerama mogao obavijestiti prijavitelja. Na žalost, od tada, dakle, od 25. srpnja do danas, 19. kolovoza, Grad Ivanec od Veterinarske inspekcije nije dobio nikakvu povratnu obavijest niti informaciju o eventualnom postupanju po pitanju navedene životinje - stoji u odgovoru na upit, dodavši da za informaciju o postupanju po prijavi zatražimo u Državnom inspektoratu - Veterinarskoj inspekciji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video