Vijesti / Društvo

U emisiji uživo

'PROSJEĆNA' PLAĆA Učiteljici sa Šeste osnovne škole potkrala se pravopisna greška u HRT-ovoj emisiji. Dva puta

'PROSJEĆNA' PLAĆA Učiteljici sa Šeste osnovne škole potkrala se pravopisna greška u HRT-ovoj emisiji. Dva puta
HRT Screenshot

Počela je pisati kolika je prosječna plaća u Hrvatskoj, ali joj se potkrala greška. Napisala je 'prosjećna'. Pogrešku je ponovila i u drugom redu... Ministrica na to nije reagirala.

U povodu početka nove školske godine ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je u emisiji HRT-a 'Ima li što novo?' gdje je govorila o reformi obrazovanja, ali i o plaćama nastavnika. 

Uz ministricu u emisiji je gostovala i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja i učiteljica razredne nastave na varaždinskoj VI. osnovnoj školi Sanja Šprem, ali i drugi gosti.

Na ploči je ministrica objašnjavala izračun plaće nastavnika. I Šprem je također uzela kredu i pisala na ploči o tome kolike su prosječne plaće. Počela je pisati kolika je prosječna plaća u Hrvatskoj, ali joj se potkrala greška. Napisala je 'prosjećna'. Pogrešku je ponovila i u drugom redu... Ministrica na to nije reagirala.

Šprem je diplomirana učiteljica razredne nastave i učiteljica 4.a razreda, a u VI. osnovnoj školi radi 14 godina. U njezinoj biografiji još stoji da je županijski povjerenik SHU Varaždinske županije te da vodi likovnu grupu za učenike od 1. do 4. razreda.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!