Vijesti / Društvo

NOVO RUHO

NOVOSTI IZ IVANCA Asfaltiran pješački spoj Nazorova - Šabanova te je uređeno 13 novih parkirnih mjesta

NOVOSTI IZ IVANCA Asfaltiran pješački spoj Nazorova - Šabanova te je uređeno 13 novih parkirnih mjesta
Grad Ivanec

Time je ovaj frekventan pravac uređen kao kvalitetna pješačka cesta, poručuju iz Grada.

Nakon opsežnih pripremnih radova, uređenja oborinske odvodnje i drugih pratećih radova, danas je položen asfalt na novi pješački spoj na potezu od Šabanove ulice do parkirališta stambenih zgrada u Nazorovoj ulici.

Time je ovaj frekventan pravac (koji uvelike koriste stanari iz Nazorove i građani iz okolnih ulica kojima je to poprečni put do posla, učenici njime idu do škole, a roditelji s djecom u vrtić) sada adekvatno uređen kao kvalitetna pješačka cesta. 

Uz oborinsku odvodnju uređenu između dvaju redova garaža, na ulazu iz Šabanove sagrađeno je i 13 novih parkirnih mjesta koja su uređena na način da su na njima postavljene travnate rešetke.

Ovi radovi izvedeni su u sklopu ovogodišnjeg gradskog programa radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta u koji se ove godine ulaže gotovo 3,4 milijuna kuna.

Grad Ivanec je izvođenje radova dodijelio PZC-u Varaždin.

S obzirom na to da se istovremeno izvode radovi na rekonstrukciji dijela Gajeve ulice u neposrednoj blizini, modernizirana cestovna i prateća infrastruktura (nova parkirališta, pojačana rasvjeta pješačkih prijelaza) uvelike će pridonijeti novom urbanom uređenju ovog centralnog gradskog kvarta.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!