Vijesti / Društvo

VESELO OKUPLJANJE

FOTO 'Varaždinsko smeće' proslavilo prvi rođendan: 'Situacija u Varaždinu u zadnjih deset godina podsjeća na srednji vijek'

FOTO 'Varaždinsko smeće' proslavilo prvi rođendan: 'Situacija u Varaždinu u zadnjih deset godina podsjeća na srednji vijek'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Građanska inicijativa 'Varaždinsko smeće' danas je na Trgu kralja Tomislava uz tortu, pjenušac i oštre poruke proslavila prvi rođendan.

Varaždinsko smeće - građanska inicijativa danas je na Trgu kralja Tomislava proslavila godinu dana od osnivanja Facebook grupe.

Nakon noćne prosvjedne akcije 'Sramota' održane 28. lipnja, atmosfera je danas na Korzu bila nešto opuštenija te su organizatori za proslavu prve obljetnice pripremili tortu i pjenušac, no s govornice su se ipak mogle čuti oštre poruke.

'Varaždinsko smeće' proslavilo prvi rođendan na Korzu Varaždinsko smeće - proslava prvog rođendana

- Grupa je osnovana na današnji dan prije točno godinu dana od strane pojedinaca koji se ne boje dići svoj glas. U roku od nekoliko tjedana grupa je prerasla u cijelu jednu inicijativu ili pokret što ovaj grad nije vidio od 1776. godine - rekla je uvodno jedna od organizatorica prosvjeda Tena Rak.

Tena Rak je u svojem obraćanju istaknula kako ju situacija u gradu u zadnjih deset godina podsjeća na 'srednji vijek Varaždina'.

- Međutim, stvari se ipak mijenjaju na bolje, a ova inicijativa najbolji je pokazatelj trenutnog stanja. Grupa je postala cijeli jedan pokret koji se bavi svim problemima, uključujući netransparentnost, laž, kriminal i malverzacije - kazala je. 

Članovi grupe danas su prvi put dijeli biltene u kojima se nalazi sadržaj iz grupe za sve one koji nemaju Facebook.

- Bilteni pod nazivom 'Varaždin bez smeća' postat će jedan od medija, a osnovana je i udruga 'Varaždin bez smeća' - rekla je Rak u svojem govoru.

Članovima inicijative na kraju su podijeljene nagrade.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video