Vijesti / Društvo

DOBILA I PODRŠKU PREDSJEDNICE

SRCE UMJESTO LAMPAŠA 'Na groblja ne moramo nositi pune vrećice plastičnih lampaša'

SRCE UMJESTO LAMPAŠA 'Na groblja ne moramo nositi pune vrećice plastičnih lampaša'
Goran Ferbezar/PIXSELL

- Srce je za razliku od lampaša puno spremnije dugo gorjeti i iskazivati najdublju zahvalnost svima... - napisala je pokretačica zanimljive grupe

- Osnovala sam ovu grupu kako bih pokušala utjecati na ljude da čim manje koriste plastične lampaše. Na groblja ne moramo nositi pune vrećice plastičnih lampaša, naročito za vrijeme blagdana Svih Svetih. Poražavajuće je koliko štetne plastike ostane samo nakon tog jednog dana. Priroda nam sve manje može opraštati nemar - kaže Marija Maček koja je na Facebooku pokrenula grupu #srceumjestolampaša.

Uputila je svim državnim institucijama apel da podrže tu inicijativu i da pokušaju naći rješenje kojim će se ograničiti proizvodnja i potrošnja plastičnih lampaša. Kaže da je među prvima dobila podršku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Instagramu. Apel upućuje i svim proizvođačima da ponude različite ekološke alternative, a prodajne lance poziva da ne napuhavaju cijene ekološki prihvatljivih lampaša.

- Srce je za razliku od lampaša puno spremnije dugo gorjeti i iskazivati najdublju zahvalnost svima... - napisala je pokretačica zanimljive grupe.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!