Vijesti / Društvo

VŽ KALENDAR

NA DANAŠNJI DAN 2015. godine u Varaždinu je umro Ivan Vrbanić, dugogodišnji glavni urednik i direktor Radio Varaždina

NA DANAŠNJI DAN 2015. godine u Varaždinu je umro Ivan Vrbanić, dugogodišnji glavni urednik i direktor Radio Varaždina
Varaždinski.hr/Arhiva

Za svoj dugogodišnji novinarski i urednički rad, doprinos varaždinskom i hrvatskom novinarstvu Ivan Vrbanić nagrađen je i Nagradom za životno djelo Varaždinske županije.

8.11.1997. Umro je novinar i publicista Zdravko Blažina - Jura. Rodio se u Varaždinu 1925. godine. Bio je reporter i urednik u Narodnom listu, Globusu, Panorami, te zamjenik glavnog i odgovornog urednika Večernjeg lista. Objavljivao je putopise i reportaže iz Hrvatskog zagorja i rodnog Varaždina, surađivao u Varaždinskim vijestima.

8.11.1995.U Varaždinu je umro Slavko Jagačić - Slavik, likovni pedagog, slikar i publicista. Rođen je 1934. godine u Bartolovcu, završio je učiteljsku školu i diplomirao na čakovečkoj Višoj pedagoškoj školi. Radio je kao nastavnik likovnog odgoja u osnovnim školama, bavio se slikarstvom, bio je tajnik Udruženja amatera likovnih umjetnosti sjeverne Hrvatske. Slikao je tehnikom akvarela. Česti motivi bili su mu dravski pejzaži i Varaždin. Priredio je tridesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjelovao na brojnim kolektivnim izložbama. Za svoje akvarele primio je brojna priznanja i nagrade. Slavko Jagačić napisao je dva vodiča o varaždinskom groblju i vodič starom gradskom jezgrom Varaždina.

8.11.2015. Osmoga studenoga 2015. godine u 81. godini umro je u Varaždinu Ivan Vrbanić, umirovljeni novinar, suosnivač, dugogodišnji urednik i direktor Radio Varaždina. Rođeni Varaždinac, zaljubljen u svoj grad, novinarstvom se počeo baviti u Radio Varteksu i 'Varteksovoj kronici', članom Hrvatskog novinarskog društva postao je 1968. godine i u više navrata biran je za tajnika Aktiva novinara Hrvatskog zagorja i Međimurja. Uz dužnost glavnog urednika i direktora varaždinske Radiostanice, uređivao je brojne emisije, podučavao mlade novinare, surađivao u mnogim dnevnim novinama i lokalnim radiostanicama. Bio je duhovit čovjek i njegova tjedna humoristička kolumna 'Klopotec', koju je objavljivao u Varaždinskim vijestima, bila je veoma popularna kod čitatelja. Pored novinarstva Ivanu Vrbaniću velika ljubav bila je fotografija. Bio je jedan je od osnivača i dugogodišnji predsjednik Foto kluba 'Sloboda - Vis', organizator foto-izložbi a za fotografska umijeća dobitnik mnogih  nagrada. Za svoj dugogodišnji novinarski i urednički rad, doprinos varaždinskom i hrvatskom novinarstvu Ivan Vrbanić nagrađen je i Nagradom za životno djelo Varaždinske županije.  

8.11.2010. U Varaždinu je 8. studenoga 2010. godine u 86. godini života umro Franjo Vukotić, sportski djelatnik i istaknuti savezni nogometni sudac. Kao glavni sudac dijelio je pravdu na 724 utakmice i 335 puta bio pomoćni sudac, obavljao je dugo godina dužnost kontrolora i delegata na utakmicama prve i druge savezne nogometne lige. Bio je među osnivačima i predsjednik varaždinske sudačke organizacije,  utemeljitelj i predsjednik planinarskog društva PTT-a Varaždin.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!