VIDEO Eko škola u Visokom spojila najbolje od tradicije i brige za prirodu!

Visoko je smješteno, kao što i samo ime govori, na visini, okruženo zagorskim brežuljcima, a tamošnja škola brine o očuvanju prirode.

Kako bi školu učinili ugodnom za mještane, a posebno učenike, pobrinula se zadruga koja nosi ime poznate lipe Bele IV., ponovo izrasle iz prastarog stabla.

Za kontinuirao provođenje međunarodnog programa škola je na proljeće dobila dijamantni status u nizu projekata ‘Veliki lov na biljke’ posvećen biološkoj raznolikosti.

Osnovni cilj projekta je popularizacija i osvješćivanje, odnosno da djeca postanu svjesna koliko je bitno zadržati biološku raznolikost radi ravnoteže u prirodi.

Znanje naučeno u zadruzi ‘Lipa’ djeca primjenjuju i u slobodno vrijeme, a u svijetu koji nudi sve više virtualnih sadržaja boravak u prirodi donosi punu ravnotežu.

Uz kutak s jezercem i romantičnim mostićem u vrtu su niknule i nove vrste voća i povrća, taktilna staza i jagode. Velik dio biljaka donirali su im roditelji iz vlastitih vrtova tako da svoj okoliš oplemenjuju autohtonim biljem tog kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije