Vijesti / Društvo

SINDIKATI OBJAVILI

ŠTRAJK NE STAJE U utorak nastave neće biti u varaždinskim i međimurskim školama

ŠTRAJK NE STAJE U utorak nastave neće biti u varaždinskim i međimurskim školama
Dino Stanin/Pixsell

Danas je 21. dan štrajka...

Danas nema nastave u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji. U ponedjeljak neće biti nastave u Splitsko- dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. U utorak štrajkaju Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija.

- Danas je 21. dan štrajka. Rezultati su sutavno iznad 90 posto pa tako i danas. Nitko ne može kriviti učitelje što reforma nije uspjela. Vlada će snositi odgovornost - kazala je Sanja Šprem.

- Vlada sustavno demotivira učitelje koji su nositelji ove reforme - dodala je.

Napomenula je da sindikati nisu ucjenjivali Vladu.

- Mi smo svoje zahtjeve već komunicirali u ožujku ove godine, i nema dobre volje da se osiguraju sredstva za zaposlenike u sustavu obrazovanja. Ne da država nema novca, nego ne želi dati. Obrazovanje je zadnja rupa na svirali. Ne očekujemo ništa od sastanka u ponedjeljak. Još danas nas drži euforija. Ovaj prosvjed im nije puno značio. Možda će im značiti kada će biti predsjedanje EU pa i kongres EPP-a - kazala je Šprem.

- Novi prosvjed ćemo organizirati upravo da se pogodi s tim terminom. Mi nećemo odustati", kazala je. U utorak štrajkaju Krapinsko- zagorska, Međimurska i Vraždinska županija - rekao je Branimir Mihalinec.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!